More


  Aur pentru Adam Macska la juniori

  - Advertisement -

  adam

  La Craiova s-a dat ieri startul Campionatului Naţional de spadă juniori. Prima probă, cea de spadă masculin individual, a avut loc dimineaţă în sala LPS Petrache Trişcu.

  La start s-au aliniat 49 de sportivi, printre care şi sătmărenii Adam Macska, Szep Marton, Alexandru Oroian, David Ziman, Balazs Szilagyi şi Zoltan Kato, pregătiţi de antrenorii Francisc Csiszar, Lehel Nagy şi Adrian Pop.

  Oroian, Szilagyi, Kato, Szep, Ziman şi Macska au acces pe tabloul de 32, unii dintre sătmăreni calificându-se in extremis. În sferturi am avut parte de un duel sătmărean, Ziman contra lui Macska, încheiat cu victoria lui Adam, 14-15. Din păcate însă Zoltan Kato s-a oprit în sferturi, după ce a pierdut 8-15 cu Mario Perşu de la U Craiova. De menţionat că în optimi, într-o altă confruntare, acelaşi Zoltan Kato l-a învins pe colegul său de echipă şi vice-campion de cadeţi, Marton Szep, cu 15-13. Astfel a câştigat biletele pentru semifinale Adam Macska, cel care a dezamăgit la cadeţi, însă nu avea să o facă, de această dată, la o categorie de vârstă mai mare.

  În penultimul act l-a învins pe adversarul lui Kato, Perşu de la Craiova şi s-a calificat în mult aşteptata finală. Aici sătmăreanul a dat peste Adrian Dabija de la UNEFS Bucureşti, pe care l-a învins cu 15-14. A fost un meci care a ţinut cu sufletul la gură pe toată lumea, o evoluţie remarcabilă a celor doi tineri, viitorul spadei masculine din România. Câştig de cauză a avut sportivul de la CS Satu Mare, cel care a demonstrat încă o dată că doar o zi nefastă a făcut să nu câştige titlul naţional şi la cadeţi. Felicitări sportivilor, antrenorilor şi şcolii de scrimă sătmărene care scoate în continuare campioni pe bandă rulantă.

  Aşadar, start bun de competiţie pentru spadasinii sătmăreni, care au obţinut prima medalie în prima zi a Naţionalelor. Urmează azi proba pe echipe, unde clubul sătmărean are şanse să câştige din nou o medalie preţioasă. Iar în week-end vor intra pe planşă fetele, la individual şi echipe.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img