More


  Argint şi două medalii de bronz în prima zi pentru Satu Mare

  =

  floreta

  Campionatul Naţional de floretă cadeţi a programat ieri, la sala Alexandru Csipler din Satu Mare, proba feminină individuală. 24 de sportive de la CS Satu Mare, CSA Steaua București, CS Farul Constanța, CSM Cluj Napoca, CSTA București și Petrolul Ploiești s-au întrecut pentru medalii.

  Cu 13 sătmărence la start, CS a avut trei sportive în semifinale. Alexandra Lazin, campioana en-titre, a întâlnit-o pe Anca Săveanu de la CSA Steaua, iar celălalt duel a fost între cele două colege, Adriana Haidu şi Andreea Potor. Din păcate finala nu a fost 100% sătmăreană, după ce Alexandra Lazin a fost învinsă cu 15-9 de sportiva de la Steaua, care a avut-o ca adversară în ultimul act pe Adriana Haidu. Aceasta s-a impus în faţa Andreei Potor cu 15-5. Astfel, Adriana Lazin şi Andreea Potor s-au clasat pe trei, fiind medaliate cu bronz. Finala a fost una în care greşelile de arbitraj, defavorabile floretistei noastre şi-au pus amprenta, astfel, Adriana Haidu a fost învinsă cu 8-15 şi a fost nevoită să se mulţumească cu argintul.

  Prezent în sală pentru a-şi urmări elevele, antrenorul lotului de cadete, Petre Ducu, a declarat că vine de fiecare dată cu bucurie la Satu Mare şi a vorbit foarte frumos despre cele două sătmărence componente ale lotului, Alexandra Lazin şi Adriana Haidu. “Urmăresc cu interes acest concurs. Ne pregătim pentru acest Circuit European de cadeţi care va fi în week-end la Satu Mare. Despre cele două floretiste sătmărence nu am decât cuvinte de laudă. Sperăm ca în acest an să terminăm cât mai sus la Campionatele Europene şi Mondiale, pentru că majoritatea fetelor sunt mai mici cu doi ani decât celelalte adversare“, a spus antrenorul Ducu.

  În plus, lotul de floretă senioare se află în această perioadă în pregătiri la Satu Mare, efectuând ieri după-amiază un antrenament în sala Csipler.

  Competiţia continuă azi cu proba feminină pe echipe, iar apoi intră în luptă băieţii. CS va alinia două formaţii pentru duelurile de azi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img