More


  Ne bătură încă odată… şi tot pe 21 martie!

  - Advertisement -

  oli

  FC Olt şi-a făcut se pare un obicei în a-şi petrece echinocţiul de primăvară la Satu Mare. Anul trecut slătinenii învingeau cu 1-0 la Satu Mare, pe 21 martie, şi administrau Olimpiei prima înfrângere după …doi ani. Iar de la acel meci a început declinul elevilor lui Csik care aveau să rateze la mustaţă intrarea în play-off.

  Istoria s-a repetat sâmbătă…când tot pe 21 martie FC Olt a jucat , şi a învins la Satu Mare cu 2-1 pe Olimpia . Noroc însă că acum băieţii noştri au asigurat locul în play-off-ul seriei Vest.

  Partida a fost una modestă. Cu sacii-n căruţă după egalul de miercuri cu ACS Poli Timişoara, antrenorul Tibi Csik a trimis în teren o formulă inedită de echipă. Cu Anca, Onicaş, Markus, Rus şi Selagea pe bancă şi cu Iuhas şi Sălăgeanu, în tribună, suspendaţi.

  “Am vrut să-i văd la lucru şi pe băieţii care au jucat mai puţin în acest an”, a explicat Tibi Csik care a admis la conferinţa de presă că echipa lui a prins o zi foarte slabă.

  Faur (15) şi Bujor( 27) au irosit ocaziile primei reprize pentru gazde în vreme ce oltenii nu l-au prea deranjat pe Marius Şuta în primele 45 de minute. Olimpia a deschis scorul în minutul 40 după o fază fixă. Debutantul Gabi Cădar a executat bine o lovitură de colţ, Micaş a prelungit până la Faur care din 6 m l-a învins pe portughezul Nuno Claro.1-0!

  Oltenii se trezesc la viaţă abia după pauză . În minutul 50 Curtuiuş profită de o gafă a lui Ioniţă şi egalează cu un şut din interiorul careului. Tot Curtuiuş putea face 2-1 în minutul 70 când l-a ridiculizat pe acelaşi aerian fundaş adus de la Dinamo, Ioniţă, doar că Şuta a salvat miraculos.

  Csik forţează cu Markus şi Feier doar că până la urmă lovitura de graţie avea s-o dea juniorul Oltului, Ştefan. Intrat în minutul 77, puştiul lui FC Olt a marcat pentru 2-1 în minutul 88 după o execuţie superbă de la colţul careului şi o trecere de efect pe lângă unul dintre fundaşii sătmăreni.

  Olimpia şi FC Olt se vor reîntâlni în play-off iar un lucru e cert, la Satu Mare nu se va mai juca pe…21 martie! Aşa poate avem şansa noastră de a-i bate în premieră în această formulă pe slătineni.

  Din păcate o parte dintre jucătorii noştri intraţi sâmbătă pe teren au dezamăgit. Şi-au arătat limitele.Şi ,poate, aşa cum a spus –o şi Tibi Csik la conferinţa de presă ar fi timpul să ne gândim deja la sezonul viitor şi să aruncăm în luptă nişte puşti de 17-18 ani din ograda proprie. Aşa cum a făcut-o sâmbătă FC Olt cu Florin Ştefan.
  Olimpia îşi încheie sezonul regulat la Tărlungeni pe 28 martie.

  Olimpia: Şuta – Fl. Mureşan, Ioniţă, Heil, D. Muntean – Cădar (70 Mărkuș), Svarczkopf (70 Feier), Micaş, Bic – Bg. Faur, Vl. Bujor (86 Selagea). Antrenor Tiberiu Csik.
  FC Olt: Nuno Claro- Anghelina, Fâşie, Gligor, Giurcă- Ignea, V. Gheorghe (85 Morariu), Bardu ( 61 Blănaru), Căpăţână- Rogojeanu (77 Ştefan), Curtuiuş. Antrenor Daniel Oprescu.


  Oprescu: „ Suntem naşii Olimpiei!”
  „Vorbeam cu băieții mei ieri și le spuneam că, citind faptul că Satu Mare nu are nici o înfrângere pe teren propriu în acest campionat, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut când Olimpia nu mai avuse înfrângeri pe teren propriu de doi ani, că noi astăzi vom produce prima înfrângere și așa s-a întâmplat. A fost un meci destul de echilibrat, păcat că starea gazonului a fost destul de rea, noi ne-am făcut o echipă anul acesta care are un joc bazat foarte mult pe posesie și construcție și, din păcate, ne-a împiedicat în primele patru etape din minireturul acesta să arătăm acest lucru, deoarece starea terenurilor a fost proastă în perioada asta de primăvară. Important este că am câștigat, ne menținem pe locul 3. Sunt bucuros că juniorii noștri progresează”.

  Csik: “În play-off schimbăm strategia!”
  „A fost un moment de delir (n.r. după succesul cu Poli), totuși am reușit să conducem prima repriză. Nu e pozitiv să conduci și să joci prost, pentru că acesta e adevărul, am jucat prost. Nici în repriza a doua nu am jucat mai bine și am greșit de două ori. Am primit un gol frumos! Numai că sunt echipe care profită de fiecare ocazie și fiecare greșeală, la fel cum e și FC Olt, care a profitat și bravo lor și bravo jucătorilor. Bine că nu au renunțat la 1-0 și au crezut în ei. La pauză le-am zis la ai mei, măcar dacă e 1-0 așa să rămână și le-am cerut să fie deștepți, să nu greșească, numai că au făcut invers. Până acum nu am greșit trei meciuri la rând, nu am primit gol și acum să luăm două goluri…nu e prea bine”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tibi Csik.


  Metalul pierde teren
  Rezultatele etapei a 21-a a ligii a 2-a seria Vest:
  Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina 1-2
  Au marcat: Faur – min. 41 / Curtuiuș – min. 49, Ștefan – min. 88
  FC Bihor – Unirea Tărlungeni 0-1
  A marcat: Brujan – min. 22
  Metalul Reșița – FC Caransebeș 1-2
  Au marcat: Buhăescu – min. 34 / Stoica – min. 15, Artean – min. 34
  ACS Poli Timișoara – Șoimii Pîncota 1-0
  A marcat Cânu min 77
  CS Mioveni – AFC Fortuna 3-0 (f.j.).
  CSM Râmnicu Vâlcea a stat  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img