More


  Judoka Lucian Preda răpus de un infarct la doar 42 de ani

  - Advertisement -

  preda

  Tragedie în lumea sportului sătmărean. Fostul mare campion la judo, Lucian Preda marţi seară a încetat din viaţă ci la doar 42 de ani în urma uni infarct.

  Lucian Preda a început să practice judo-ul la CS Voinţa Satu Mare după care s-a transferat la Steaua, AS Bucur Bucureşti şi Dinamo Braşov. S-a întors în 2003 la Satu Mare şi a concurat şi s-a antrenat la CS UNIO sub comanda antrenorului Terely Mihai.

  A cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de seniori , din care trei consecutiv, două de argint şi două de bronz. Ultimul bronz luat în 2005 pentru CS UNIO Satu Mare!!!

  Are în palmares un titlu balcanic, două medalii de argint la Europenele pe ministerele de interne şi alte multiple medalii la turnee naţionale şi internaţionale.

  De câţiva ani s-a mutat în Germania la Freiburg unde activa ca antrenor la clubul de judo din localitate. De altfel, Lucian Preda a venit ultima oară acasă la Satu Mare în luna martie când a adus la Satu Mare într-un stagiu de pregătire şi doi sportivi de la clubul din Freiburg, medaliaţi la Naţionalele Germaniei de juniori.

  În ultima vreme o pregătea în Germania şi pe sătmăreanca Patricia Szekely, campioană la cadeţi, la Under 21 şi vicecampioană la seniori. Anul trecut Patricia Szekely a participat la Campionatul Mondial de juniori din Miami unde a cucerit medalia de bronz.

  “Nu pot să cred . Sunt şocat de această veste. Lucian se pregătea să vină luna asta acasă la Satu Mare”, ne-a spus cu voce tremurândă antrenorul Mihai Terely.

  Pelcz Attila era şi el în stare de şoc. „Lucian a fost cel mai bun prieten al meu. Datorită lui m-am reapucat de judo . Vorbeam foarte des. Îmi spunea tot mai des că e obosit dar că vrea să vină acasă în vacanţă. Nu-mi vine să cred….”

  Familia îşi doreşte ca Lucian să fie înmormântat acasă, la Satu Mare.

  SINCERE CONDOLEANŢE FAMILIEI ÎNDURERATE.
  DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img