More


  Număr dublu de parcări în Carpaţi I şi II

  =

  coica

  După ce a bifat reabilitarea parcărilor, drumurilor, trotuarelor şi a spaţiilor verzi din Micro 16, respectiv după demararea lucrărilor de modernizare a cartierului Micro 17, Primăria Satu Mare are în vedere reabilitarea parcărilor și în Carpați I și II. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

  Potrivit celor declarate de arhitectul Adrian Pop, cel care împreună cu echipa sa a lucrat la realizarea noului proiect ce vizează modernizarea celor două cartiere, în urma reamenajării spațiului, numărul parcărilor va crește de la 1.555 la 3.016. “Lucrările de modernizare a parcărilor se vor face fără a afecta prea mult spațiile verzi. Astfel, numărul spațiilor de parcare aproape că se va dubla. În prezent, în cele două cartiere există 1.555 de locuri de parcare, însă în urma modernizării concepută de noi, numărul acestora va ajunge la 3.016”, a declarat arhitectul Adrian Pop. Potrivit proiectului prezentat de Adrian Pop, noile parcări vor fi mult mai încăpătoare. Totodată, acestea vor avea și spații de protecție pentru cetățeni, fiind delimitate de zona de circulație auto. De asemenea, proiectanții au un plan și pentru fluidizarea circulației în cele două cartiere dar și o rețea de piste pentru bicicliști, care va împânzi întregul oraș.

  Reprezentantul Administraţiei Domeniului Public, Eniko Glodeanu, a spus că numărul parcărilor raportat la numărul apartamentelor va creşte substanţial. “Raportat la cele peste 3.800 de apartamente noi aveam doar 1.550 de locuri de parcare. Aşa că de aici am pornit şi am ajuns în urma propunerilor la 3.016 locuri de parcare, adică o să avem o acoperire de 77,9%. Toate acestea fără ca să afectăm prea mult zonele verzi pe care le-am diminuat doar cu 10 procente, de la 6.924 de metri pătraţi la 6.834 de metri pătraţi”, a spus Eniko Glodeanu.

  Reabilitarea și modernizarea cartierelor Carpați 1 și 2 va fi efectuată după ce se va moderniza cartierul Micro 17, lucrări care vor începe peste două săptămâni. Primarul Dorel Coica a anunțat la finalul conferinței că macheta poate fi consultată la Primăria Satu Mare, iar propunerile cetățenilor pot fi transmise conducerii. “Să faci un proiect bun pentru un cartier ai nevoie de timp. Arhitecţii au muncit mai bine de trei luni doar pentru cartierele Micro 17 şi Soarelui”, a spus Dorel Coica.

  Dan Băbuţ a ţinut să facă un apel la înţelegerea sătmărenilor, care par să nu aibă răbdare cu termenele avansate de edilii locali. “Voi spune asta de fiecare dată. Oamenii trebuie să aibă răbdare că nu putem face totul de-o dată. Avem un buget în care trebuie să ne încadrăm şi termenele de licitaţie şi nici timpul fizic nu ne permit să finalizăm totul urgent. Mai ales că vorbim de proiecte care nu sunt simple şi nu se opresc doar la locurile de parcare, ci sunt complexe şi includ spaţiile de joacă, sistematizări, drumuri pentru biciclete şi alei pentru pietoni pe lângă ceea ce facem în prezent”, a spus city-managerul municipiului Satu Mare. Odată ce vor fi realizate lucrările de sistematizare, toți cei care nu vor respecta regulile de parcare vor fi amendați.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img