Dorel Coica: “Până în 2020 Satu Mare va mai avea două poduri”Cel de-al treilea pod va fi construit în zona ştrandului, în timp ce al patrulea pod urmează să fie construit în prelungirea liniei de centură

 decebal

 Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le dă asigurări sătmărenilor că municipiul reşedinţă de judeţ va avea, în următorii cicni ani, două poduri noi. Este vorba despre cel de-al treilea pod, care va uni zona ştrandului şi Cartierul Micro 17, în timp ce al patrulea pod se va construi în prelungirea liniei de centură. Totodată, Podul Decebal va intra în reabilitare totală.

Edilul şef sătmărean a precizat că la cel de-al treilea pod vor începe lucrările cel târziu la începutul anului viitor. “Până în 2020 Satu Mare va mai avea două poduri. Este vorba despre un al treilea pod, care va avea corespondenţi între zona ştrandului şi cartierul Micro 17. Deci, acolo va fi amplasamentul. Amplasamentul nu încurcă pe nimeni. S-au făcut studii de circulaţie şi de mediu, deci suntem în regulă. S-au alocat două milioane pentru a se porni licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Suntem pe licitaţie, şi aşteptăm acum oferte. Vom aloca şi noi din bugetul local, sper, o sumă, pentru a putea începe lucrările, dată preconizată la începutul anului viitor”, a spus Dorel Coica.

În ceea ce priveşte linia de centură şi, implicit, al patrulea pod, există deja o firmă câştigătoare, urmând să fie semnat contractul între Ministerul Transporturilor şi Primăria Satu Mare. “Legat de linia de centură am vorbit ieri la Bucureşti şi s-a încheiat licitaţia. Există o firmă câştigătoare, o firmă italiană, şi aşteptăm acum ca Ministerul Transporturilor să vină şi să încheie contractul cu noi. Şi aşteptăm descjiderea finanţării, pentru că sunt bani europeni”, a mai spus Dorel Coica.

Mai mult, Podul Decebal va intra în curând în reabilitare. “Podul Decebal nu a fost reabilitat de peste 14 ani. Acum suntem în fază de licitaţie”, a spus primarul municipiului Satu Mare. Proiectul avizat favorabil de Consiliul Local Satu Mare cuprinde lucrări de refacere şi consolidare a structurii de rezistenţă, lucrări de montare hidroizolaţie, rosturi şi guri de scurgere noi, refacere parapeţi pietonali şi sistem de iluminat, refacere scări de acces pietonale, montare borduri înalte, reparaţii cu mortare speciale şi protecţie anticorozivă a tuturor suprafeţelor atât de metal cât şi de beton.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts