More

  Sătmărenii sunt fani declaraţi ai city break-urilor

  praga1

  Turiştii sătmăreni şi-au schimbat opţiunile. Acum se caută vacanţele scurte, ieftine, cu servicii bune şi cu modalităţi de rezervare şi plată cât mai flexibile.

  Early booking-ul nu mai are aceleaşi condiţii stricte de rezervare şi plată ca în anii trecuţi, ci din contră, turiştii pot prinde ofertele cu reduceri Early Booking sau Last Minute doar cu plata unui avans şi pot renunţa la călătorie cu până la 1-2 săptămâni înainte de plecare, fără să piardă toţi banii.

  Vacanţe mai ieftine la începutul anului
  Vacanţele de tip city break în oraşele din Europa se ieftinesc în ianuarie şi februarie, în medie, cu 30%, comparativ cu octombrie şi noiembrie şi cu 35-50% faţă de luna decembrie, ca urmare a reducerilor făcute de hotelierii din străinătate după sărbatorile de iarnă. “Un city break la Paris sau Londra în lunile octombrie sau noiembrie porneşte de la 300 euro/persoană, iar după sarbatori de la 199 euro/ persoană. Un city break la Viena costă de la 250 euro/persoană, iar după sărbători 199 euro/persoană, iar la Roma costă de la 200 euro/persoană, iar după sarbatori ajunge la 155 euro/persoană”, a declarat reprezentantul Agenţiei de turism Astra Travel, Dan Petreuş.

  Topul city break-urilor
  În top 5 al celor mai căutate destinaţii de city break de către sătmăreni intră Praga, Viena, Roma, Barcelona şi Paris. Praga conduce în top pentru că este o destinaţie foarte ieftină, cu pachete de la 200 euro/persoană pe sejur. Viena a tot scos pe timpul anului oferte la zboruri de la 95 euro/persoană, de aici şi tarifele bune. Roma a coborât câteva locuri în top, dar e o destinaţie care merge tot anul, datorită climei şi tarifelor care ajung cateodată şi sub 200 euro/persoană. “Se simte o creştere în preferinţele turiştilor pentru city break-uri şi aceştia au început să îşi programeze 1-2 city break-uri pe an. Se ştie că toţi vor să prindă cele mai bune preţuri, prin urmare se caută pachetele ieftine, chiar dacă trebuie rezervate cu câteva luni înainte”, a mai spus Dan Petreuş.

  Bogdan Tulbure

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE