Fetele au produs surpriza: CS ia al treilea titluspada

Sâmbătă şi duminică, în sala de scrimă Alexandru Csipler din Satu Mare s-au desfăşurat întrecerile feminine din cadrul Campionatelor Naţionale de spadă speranţe. Dacă la băieţi, CS Satu Mare a cucerit aurul atât la individual cât şi la echipe, la fete, fără medalie la individual, au reşit să ia titlul la echipe.

Sâmbătă, la individual, nici una dintre elevele lui Lehel Nagy şi Francisc Csiszar nu au intrat în finala de opt. La startul întrecerii, s-au prezentat 30 de sportive din Satu Mare, Tg. Mureș, Bucureşti, Constanța şi Craiova. Astfel, medalia de aur a fost câștigată, la fel ca și în 2014, de Zsuzsa Schlier, de la CSS Târgu Mureș. Melany Pfeifer s-a clasat a noua, Zsofia Kato pe 10, Boglarka Szabo pe 16, Asztrid Kiss pe 22, Maria Crăciun pe 26, iar de la secţia de floretă, Melissa Korosy a încheiat pe 19.
Fără medalie la individual, azi fetele au produs surpriza şi au cucerit titlul naţional. Elevele lui Lehel Nagy şi Francisc Csiszar, Melany Pfeifer, Kato Zsofia, Szabo Boglarka, Maria Crăciun și Astrid Kiss au trecut în sferturi de CSS Constanţa cu 45-31, iar apoi în semifinale de CSA Steaua cu 45-35. În ultimul act, CS Satu Mare s-a distrat cu CS UNEFS Bucureşti, scor 45-36, reuşind să îşi apere titlul câştigat anul trecut.
Avem speranţe că aceşti tineri pot continua performanţa scrimei sătmărene. La finalul Naţionalelor de speranţe, CS Satu Mare şi-a adăugat în palmares trei titluri naţionale, două cu echipele feminin şi masculin, respectiv primul titlul de campion al lui Adam Macska şi un bronz prin Alexandru Oroian. Peste nici două săptămâni, spade sătmăreană va participa la Cupa Federaţiei de la Craiova, competiţie dedicate cadeţilor şi juniorilor, cu 11 sportivi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts