More


  Peste 300 de sătmăreni au pedalat pentru Bibliotecă!

  - Advertisement -

  biblio

  Peste 300 de biciclişti au pedalat ieri la amiază, pentru bibliotecă. Vremea a ţinut cu ei, astfel încât de la mic la mare, echipaţi corespunzător, au pornit la drum.

  Bicicliștii au luat startul din fața Catedralei Romano-Catolice și au pedalat „roată la roată”, sub escorta Poliției Rutiere pe traseul Catedrala Romano-Catolică – sensul giratoriu – Strada Alexandru Ioan Cuza – Strada Gheorghe Lazăr – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Traian – Parcul Grădina Romei.

  Cei mici au fost încântați şi dacă s-ar organiza lunar astfel de evenimente sigur s-ar afla printre primii înscrisi.

  În fața statuii Vasile Lucaciu a avut loc o tombolă cu premii și alte surprize oferite de organizatori, iar participanții cu vârste mici, preșcolari și elevii din ciclul primar au participat la desene pe asfalt, întreceri cu role, biciclete sau trotinete.

  Startul turului ciclist a fost dat de subprefectul Altfatter Tamas, care s-a aliniat la start alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, dar și de reprezentanți ai unor instituții publice, ONG-uri, elevi și cadre didactice din școli.

  De asemenea, organizatorii și participanții au transmis, cu această ocazie, mesajul că biblioteca este importantă și că Sătmarul și sătmărenii merită o bibliotecă nouă și modernă, demnă de secolul XXI.

  Unic în țară, evenimentul a fost premiat la Conferința Națională “Future Libraries”, secțiunea “Idei pentru mâine@biblioteca ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

  Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Crucea Roșie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img