More


  Eveniment Fanfare din trei-­țări europene, într-un regal artistic la Satu Mare

  - Advertisement -

  fanfare

  Sâmbătă și duminică a avut loc prima ediție a Festivalului Internațional de Fanfare. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

  Spectacolul fanfarelor a animat întreg municipiul Satu Mare în acest week-end. Artiștii au strălucit pur și simplu, iar în public s-au aflat atât profesioniști care au admirat evenimentul poate dintr-un unghi mai analitic, dar și cetățeni curioși care au făcut poze și au filmat cu telefoanele mobile – semn că au apreciat organizarea acestei manifestări cu totul deosebite.

  fanfare1

  Abundență în vibrație și culoare
  Startul paradei s-a dat de pe platoul din fața Muzeului Județean Satu Mare de pe Bulevardul Vasile Lucaciu. Acolo s-au reunit fanfare din mai multe colțuri ale județului Satu Mare, dar și de peste hotare, din țări precum Polonia sau Ungaria. A fost într-adevăr un eveniment multicultural, cu mai multe perspective interesante asupra muzicii de fanfară, întrucât fiecare grup și-a exprimat într-un mod admirabil unicitatea și originalitatea. Acest lucru l-au făcut prin fuzionarea specificității locului de proveniență (specificitate redată prin vestimentație și chiar coregrafie) cu tehnica foarte complexă a muzicii de fanfară. Costumațiile au fost în detaliu gândite pentru acest eveniment și au adus cu siguranță un plus de strălucire.

  fanfare3

  Concert în Piața 25 Octombrie
  După ce au făcut turul principalelor străzi din zona centrală a municipiului, artiștii au ajuns în Piața 25 Octombrie, unde, pe marmura din fața Casei de Cultură, a fost amenajată o scenă. Sonorizarea a fost excelentă, iar organizatorii s-au gândit până la cele mai mici detalii, amplasând și lumini de scenă moderne – un lucru lăudabil și deosebit pentru o astfel de manifestare.

  fanfare2

  Odată urcați pe scenă, artiștii au deschis oficial prima ediție a Festivalului Internațional de Fanfare prin intonarea imnurilor de stat ale României, Ungariei, Poloniei, precum și imnul Uniunii Europene. Apoi, pe măsură ce concertele au avansat, publicul s-a apropiat din ce în ce mai mult de scenă, unde au fost amplasate scaune – astfel ca spectacol să poată fi urmărit în cele mai bune condiții de confort. Pe scenă au urcat fanfarele „Stibina” din Tăuții Măgherăuși, din Gyula (Ungaria), Krzyzanowice (Polonia) și Tótkomlós (Ungaria) – sâmbătă, iar duminică, au evoluat fanfarele „Promenada” din Zalău, fanfarele reunite din Căpleni, Petrești, Beltiug și Palatul Copiilor Satu Mare, precum și fanfara din Tótkomlós (Ungaria) pentru o a doua reprezentație.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare