More


  Competiţie caritabilă pentru fostul mare arbitru internaţional Otto Anderco

  =

  În premieră în judeţul Sălaj, în municipiul Zalău va avea loc o competiţie de Fotbal pe Plajă în organizarea ACS Cavalerii. Toţi banii strânşi la această competiţie urmează să fie donaţi fostului arbitru care în anul 1980 atingea apogeul carierei sale, arbitrând finala Campionatului European de fotbal dintre RFG şi Belgia.

  O competiţie inedită va fi organizată la începutul lunii august în Zalău.In Zalău se va organiza o competiţie de fotbal pe plajă. “Responsabilă” de această iniţiativă este Asociaţia Club Sportiv Cavalerii, asociaţie devenită celebră datorită organizării Memorialului “Radu Gog”, competiţie caritabilă care se bucură de un succes tot mai mare de la an la an.

  Să spunem că şi întrecerea de fotbal pe plajă va fi tot o competiţie caritabilă, denumirea oficială fiind Cupa “Otto Anderco” şi se va desfăşura în perioada 3 – 4 august pe terenul de nisip din cadrul Parcului Central din Zalău.

  Taxa de înscriere va fi de 200 de lei şi se vor juca câte două reprize, câte 12 minute fiecare. De asemenea, fiecare echipă va putea avea maxim 10 jucători în componenţă, în timp ce sistemul de joc va fi 4 + 1. Data limită de înscriere este de 30 iulie.

  În data de 1 august, cu două zile înainte de startul competiţiei va avea loc şi o şedinţă cu delegaţii echipelor înscrise, în cadrul căreia va avea loc şi tragerea la sorţi. Pentru detalii despre regulamentul competiţiei, puteţi afla mai multe detalii la numărul de telefon 0755 – 900336 – Robert Goie.

  ACS Cavalerii organizează această competiţie în sprijinului lui Otto Anderco, unul dintre cei mai mari arbitri români.

  Născut în 18 iunie 1935 la Satu Mare, Otto Anderco a reuşit în carieră să oficieze jocuri pe Wembley sau Stadio Olimpico, precum şi o finală de Campionat European, în anul 1980, între RFG şi Belgia, încheiată cu victoria nemţilor, scor 2 – 1.

  Din păcate, cariera sa în arbitraj avea să se încheie brusc peste doar doi ani de la apogeul carierei sale, în anul 1982, din cauza rigorilor regimului comunist.

  Să spunem că deşi s-a născut în Satu Mare, în urmă cu aproape 20 de ani, Otto Anderco s-a căsătorit cu o sălăjeancă şi aceştia s-au stabilit la Zalău, fostul mare arbitru făcând parte din corpul de observatori din cadrul AJF Sălaj. Din păcate, Anderco a putut îndeplini această funcţie până în momentul în care starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Astfel, în ultimii ani, acesta îşi petrece bătrâneţea la azilul din Românaşi. Să spunem că această competiţie a stârnit deja interes şi in judetul nostru, iar Voinţa Babţa din Liga a 4-a este prima echipă înscrisă din Sătmar.

  “Aşteptăm toţi iubitorii fotbalului şi minifotbalului din Sălaj să participe la o competiţie nouă pentru noi, însă una care promite spectacol încă de la prima ediţie. Cu siguranţă, toţi practicanţii de fotbal şi minifotbal au urmărit la televizor competiţii de fotbal pe plajă şi vor dori să încerce şi ei o asemenea experienţă. ACS Cavalerii vine astfel în întâmpinarea lor, oferindu-le şansa de a evolua timp de 2 zile într-o cupă de fotbal pe nisip, care se va disputa în Parcul Central din Zalău. La doar câteva ore de la startul înscrierilor, reprezentanţii unei echipe de fotbal din Liga a IV-a Elite Satu Mare, Voinţa Babţa, au confirmat participarea la competiţie, astfel că încă de la prima ediţie, cupa noastră devine interjudeţeană. La finalul competiţiei, echipele participante vor fi premiate, iar câştigătorii vor primi premii surpriză, urmând ca toţi banii strânşi să fie donaţi fostului arbitru internaţional Otto Anderco, care îşi trăieşte ultimii ani ai vieţii în mare suferinţă”, a declarat Robert Goie, membru în comisia de organizare a competiţiei.

  Felicitari organizatorilor pentru inițiativă si sa speram ca vom avea cat mai multe echipe satmarene care sa joace pentru Otto bacsi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img