More


  ACUZAȚII! SCANDAL la Muzeul Județean. CHEF și BĂUTURĂ. Președintele Pataki: ”E SF”

  =

  Directorul Muzeului Județean, Satu Mare, este acuzat, prin intermediul unei scrisori anonime adresate mass-mediei sătmărene, că a păetrecut de ziua sa chiar în incinta muzeului, că s-a îmbătat alături de alți invitați și că ar fi făcut unui prieten un cadou constând într-un tablou de patrimoniu. Peședintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, nu crede acest lucru, dar spune că vor fi făcute cercetări, în timp ce cel acuzat neagă toate aceste acuzații.

  Acuzații grele

  Prin intermediul unei scrisori anonime adresate întregii mass-media sătmărene, trimisă de pe o adresă de mail falsă, directorului Muzeului Județean Satu Mare, Liviu Marta, i se aduc acuze foarte grave. Că ar fi chefuit de ziua lui chiar în incinta Muzeului, că ar fi făcut cadou unui prieten chiar un tablou de aptrimoniu pe care, ulterior, l-a recuperat.

  ”Au fost protocoale, băute lungi și îndelungi și s-a rămas în Muzeu la un chef mic. Angajații au plecat acasă, iar Liviu a rămas cu niște prieteni. Au mai mâncat una, au mai băut alta, fără număr. La un moment dat, stomacurile celor rămași au început să facă feste, așa că unii invitați au vomat pe unde au apucat.

  Toate ca toate, dar la un moment dat, domnul Marta s-a hotărât să fie generos și i-a făcut cadou unui prieten, un tablou din inventarul instituției. Omul l-a dus fericit acasă, dar spre dezamăgirea lui, nevastă-sa a spus că nu-i place tabloul ăsta. Norocul proaspătului proprietar de tablou a fost faptul că trebuia să meargă la o aniversare undeva, în Bercu Roșu (dacă insistați – putem da numele și adresa exactă).

  Tabloul a fost acceptat cu bucurie și pus pe perete la loc de cinste. Până aici toate bune și frumoase. Dar după sărbătorile de iarnă, gestionara a observat că lipsește acest tablou și a intrat în alertă. Noroc că, domnul director a avut vreme să se trezească din beție și să-și dea seama ce prostie penală a făcut. Speriat, l-a sunat pe prietenul căruia îi dăduse tabloul, dar acesta i-a mărturisit că nu-l mai are. Disperarea fiind foarte mare, cu toată rușinea prietenul s-a dus în Bercu Roșu și a cerut înapoi tabloul cu pricina, care astfel s-a întors la Muzeul Județean.

  Dacă am uitat ceva amănunte despre cine este prietenul acela sau pe unde s-a plimbat tabloul de patrimoniu poate o să-l întrebe cineva pe domnul Liviu și cine știe ce mai află dacă se vor face săpături ca lumea, nu ca și cele arheologice. Poate până la urmă o să ia măsuri!”, se arată în această scrisoare.

  Liviu Marta neagă tot

  Directorul Muzeului Județean neagă toate aceste acuzații și spune că nu s-a întâmplat absolut nimic din ceea ce este acuzat.

  El a declarat pentru PresaSM că este vorba despre niște atacuri murdare ale unjo eventual contracandidați, mai cu seamă că nu peste mult timp va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea funcției de manager al Muzeului Județean.

  Pataki: ”E de domeniul SF-ului”

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, nu crede că s-ar fi putut întâmpla astfel de lucruri în incinta Muzeului JUdețean, dar afirmă că vor fi făcute verificări în baza acestei reclamații, fie ea și anonime.

  ”Eu fac verificările şi o să reacţionez după ce mă conving într-o direcţie sau alta. Mare atenţie! La Muzeu vine vremea concursului pentru post. Eu am discutat astăzi cu mai mulţi factori din Muzeu. Nu mă interesează lupta lor, dar să nu terfelească instituția în această luptă”, a spus Pataki.

  El este de părere că acuzațiile care i se aduc directorului Liviu Marta sunt de domeniului SF-ului.

  „Eu atâtea poveşti aud în fiecare instituţie de acest gen, şi mai și, şi încât ar trebui să umblu ca titirezul între ele şi să văd ce se întâmplă. Zilnic primim sesizări şi le verificăm pe toate care ni se par normale. Asta e domeniul Science Fiction, e de domeniul SF”, a mai spus Pataki.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img