More


  VIDEO/FOTO. PERFORMANȚĂ Elevul Mihnea Nastai, va reprezenta România la o Olimpiadă Internațională

  - Advertisement -


  l La barajul pentru lotul național la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene  fiul antrenorului secund de la FCSB, Dacian Nastai, a luat maximum de puncte: o sută

  Elevul Mihnea Nastai, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, nimeni altul decât fiul antrenorului secund de la echipa de fotbal FCSB, Dacian Nastai, a reușit cea mai importantă performanță școlară a ultimilor ani din județul Satu Mare. A reușit să se califice la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, la care Mihnea va concura pentru biologie alături de alți doi elevi, unul pentru fizică și unul pentru chimie, într-o echipa, care va avea loc la începutul lunii mai în Portugalia. Elevul s-a întors în această dimineață de la București, unde a avut loc barajul pentru calificarea la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, unde s-a clasat pe primul loc cu maximum de puncte. Elevul a fost însoțit de profesoara Laura Groza, cea care l-a pregătit pentru acest dificil concurs.

  Primire emoționantă la Aeroport

  La Aeroportul Internațional Satu Mare, elevul Mihnea Nastai a fost așteptat de o parte dintre colegii săi, el fiind în calasa a X-a la CN ”Mihai Eminescu”, dar și de conducerea liceului formată din directorul prof. Liviu Rotaru, și director adjunct, prof. Nicoleta Cherecheș.

  Elevii au confecționat o pancardă pe care scria ”Felicitări Mihnea”, iar cei din conducerea școlii l-au întâmpinat pe elev și pe profesoara Laura Groza cu flori. În momentul în care a ajuns la ieșirea din aeroport, unde era așteptat de elevi și profesori, Mihnea a fost întâmpinat cu urale din partea colegilor și felicitări din partea profesorilor.

  Concurs accesibil după o pregătire intensă

  Mihnea Nastai a declarat, în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest, că barajul de calificare la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene nu i s-a părut extrem de dificil.

  ”Nu mi s-a părut foarte dificil. Au fost câteva grile care au făcut, într-adevăr departajarea. Nu m-am dus la acest concurs cu gândul că vreau să câștig, ci m-am dus cu gândul că dau tot ce o să pot”, a spus Mihnea Nastai, care duminică va participa la faza județeană a Olimpiadei de Biologie.

  Profesoara Laura Groza, a declarat că după cât s-a pregătit, era normal ca lui Mihnea să nu i se pară deloc greu concursul.

  ”Mihnea știa despre calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene âîncă de anul trecut, după olimpiada națională de Biologie unde a luat locul trei. Adică din aprilie. Deci, din aprilie până acum ne-am pregătit intens pentru acest concurs. Nu cred că putem cuantifica în ore ce a însemnat această pregătire, dar cert este că el, fiind clasa a X-a acum, a învățat materia din toți cei patru ani de liceu. Nu numai partea de teorie, ci și practică. Acesta examen a fost practic. Dar ca să știe practica, trebuia să învețe foarte bine teoria”, a spus profesoara care l-a pregătit pe Mihnea.

  Felicitări din partea tuturor

  Directorul CN Mihai Eminescu, Liviu Rotaru, a declarat că rezultatul obținut de Mihnea reprezintă o preformanță excepțională atât pentru Colegiu, cât și pentru întreg sistemul de învățământ din Satu Mare.

  ”De foarte mulți ani nu am mai avut elevi participați la un concurs internațional, ne bucurăm pentru Mihnea, îl susținem, și ne face o deosebită onoare nouă, eminescienilor, dar și tuturor sătmărenilor”, a declarat direcxtorul de la CN ”Mihai Eminescu”.

  Directorul adjunct, Nicoleta Cherecheș, l-a felicita pe Mihnea spunându-i acestuia că a realizat un rezultat excepțional și toți profesorii și elevii de la Colegiul Național ”MIhai Eminescu” sunt mândri de el.

  ”Ești un adevărat eminescuan!”

  O mândrie pentru sătmăreni

  În urma acestui baraj de departajare, Mihnea a ocupat primul loc, obținând o sută de puncte, și va face parte din una dintre echipele care va reprezentat România la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene ce va avea loc în  perioada 5 -9 mai în Portugalia.

  Toți sătmărenii îl felicită pe Mihnea pentru rezultatul său, îi urează mult succes în Portugalia, o felicită și pe profesoara Laura Groza, care l-a pregătit și îl pregătește și în continuare, precum și pe corpsul cadrelor didactice și conducerea de la CN ”Mihai Eminescu”.

  Practic, Mihnea Nastai este o mândrie pentru noi, toți sătmărenii!!!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img