More


  Masca de protecție devine obligatorie și în alte 3 comune din județ

  - Advertisement -

  Astăzi, 23 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 39 privind completarea Hotărârii CJSU nr.36/21.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de COVID-19.

  Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

  Art.1. 

  (1)Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre. 

  (2)Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

  Art.2.

  Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020.

  Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând de azi sunt: Cămin, Călinești-Oaș și Tiream, alături de Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni în care restricția a fost instituită în data de 21 octombrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

  Lista unităților administrativ-teritoriale unde incidențacumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori

   

  NR.

  CRT

  UNITATEA ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ

  RATA DE INCIDENȚĂ

  OBSERVAȚII

  1.

  CĂMIN

  2,151

   

  2.

  CĂLINEȘTI OAȘ

  1,867

   

  3.

  TIREAM

  1,644  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img