More


  Ziua armatei, sobru și fără defilare, la Carei

  - Advertisement -

  Prima sărbătoare dedicată Zilei Armatei Române din pandemia a fost celebrată sobru la Carei. Dacă în edițiile precedente la Carei erau organizate acțiuni ample și paradă militară cu tehnică de luptă, la ediția din acest an totul a fost sobru și fără mare tam-tam. Doar ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost duminică la Carei de Ziua Armatei.

  Câteva zeci de careieni au ajuns duminică, în jurul orei 15.00, la Ansamblul destinat Armatei Române din Carei. Însă, nu au avut parte nici de paradă militară, nici de tehnică militară, nici de survol aerian. Asta deși zilele tecute câteva elicoptere au survolat cerul Careiului.

  Dacă anii trecutți, spre exemplu, la Carei, de Ziua Armatei Române erau prezenți și președintele țării, și prim-ministrul României, în acest an, la ceremonia dedicată acestei săbători nu a fost prezent decât ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care a și trecut în revistă Garda de Onoare.

  Un sobor de preoți, în frunte cu episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, Timotei Sătmăreanul, a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

  Au fost depuse coroane de flori din partea președinției României, a Guvernlui, a Primăriei Carei, a Ministerului Apărării și a Consiliului Județean Satu Mare.
  Deși cei prezenți la festivitate s-au așteptat măcar la o defilare a Gărzii de Onoare, ceremonia de la Carei s-a încheiat în acordurile muzicale ale fanfarei care a interpretat o serie de cântece patriotice și militare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img