More


  Ana Maria Dachmann “Mereu am fost pasionată de lumea poveștilor”

  - Advertisement -

  Povestiți-ne despre pasiunea pentru păpuși, pentru teatru de păpuși?

  Mereu am fost pasionata de lumea poveștilor, mi-a plăcut să urmăresc desene sau teatru de păpuși cu copiii mei. Pasiunea pentru a face teatru de păpuși am descoperit-o cand, o prietena mi-a povestit că lucrează la un teatru de păpuși din Ungaria, și atunci am zis: “îmi doresc și eu sa fac asta”. La puțin timp după m-am înscris la un curs de teatru de păpuși și am făcut toate demersurile să devină job-ul meu. Acum nu mă mai văd făcând altceva, poveștile și bucuria copiilor e un sentiment care îmi oferă satisfacție și împlinire zi de zi

  Cum este să lucrezi cu copii?
  E minunat să lucrezi cu copii. Uneori ei sunt mai critici decât adulții, asta pentru că uneori sunt și mai sinceri. Noi deja avem o relație specială, îi iubesc pe toți și simt că și ei împărtășesc aceleași sentimente.

  Cum se naște o piesă de teatru de păpuși?
  Primul pas este cel în care scriu povestea și gândesc dialogurile între personaje. Pasul doi, este să începem înregistrarea sunetelor, împreună cu actorii cu care am o colaborare frumoasă încă de la început. În timpul în care se pregătește partea sonoră, sau dau comanda de păpuși, decor și uneltele de care e nevoie pentru fiecare poveste în parte. După ce toate sunt pregătite, urmează câteva zile intense de repetiții, ca totul sa fie perfect pus la punct când ajungem în fața copiilor.

  Dacă ar fi să mulțumiți cuiva, pentru ceea ce sunteți azi, cui ați multumi?
  Cu toate că fără susținere morală din partea familiei și acelor apropiați era greu să reușesc, cred că cel mai mult aş vrea să îmi mulțumesc mie. Asta pentru că, atunci când mi-am propus să îmi deschid firma de teatru de păpuși, nimeni nu a crezut că e ceva realizabil, însă m-am ambiționat să duc planul la bun sfârșit, indiferent de câte impedimente am întâlnit pe drum.

  Vă amintiți o întâmplare haioasă, care s-a întâplat în timpul spectacolului?
  Am avut parte de multe întâmplări haioase, așa e când lucrezi cu copii. Cele mai amuzante au fost replicile pe care le dădeau copiii în timpul spectacolului, atunci când au fost întrebați de personajele din povești, e greu de imaginat cât de creativi și hazlii pot fi uneori.

  Ce planuri de viitor aveți?
  Având în vedere vremurile atipice în care trăim, planurile mele de viitor se îndreaptă către online. Aș vrea ca o mare parte din activitatea pe care o am să o trec în online, e singura variantă pe care o am până ne revenim, să fiu din nou aproape de copii.

  Ce este cel mai greu în teatru de păpusi?
  Când iubești ceea ce faci, nu ți se pare nimic greu. În toți anii aceștia, am avut parte de mici piedici, dar nu le pot numi greutăți. Singura perioadă cu adevărat grea, e cea de acum, în pandemie, când totul e incert, însă cred și sper că ne revenim și ne vom bucura din nou de normalitatea de altădată.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img