More


  Drum expres Satu Mare – Baia Mare

  - Advertisement -

  Au fost făcuți primii pași pentru costruirea drumului expres Satu Mare – Baia Mare va fi construit din fonduri europene! Drumul expres va fi parte a Autostrăzii de Nord, făcând legătura dintre Ungaria și România pe traseul Autostrada M3 din Ungaria – Satu Mare – Suceava, incluzând și varianta de ocolire Satu Mare, aflată momentan în construcție.

  Conlucrare între Satu Mare și Maramureș
  Pentru realizarea acestui drum expres, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și-au dat mâna și au înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară.

  ”În urma întâlnirii cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, am stabilit înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară. Actul de constituire va fi aprobat de cele două consilii în cursul lunii noiembrie. Cele două administrații vor actualiza studiul de fezabilitate cu fonduri din bugetele proprii, apoi vor depune împreună cererea de finanțare din fonduri europene, în valoare de peste 300 de milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a votat proiectul Autostrăzii Nordului
  Drumul expres va fi parte a Autostrăzii de Nord, făcând legătura dintre Ungaria și România pe traseul Autostrada M3 din Ungaria – Satu Mare – Suceava, incluzând și varianta de ocolire Satu Mare, aflată momentan în construcție.

  Proiectul privind construirea Autostrăzii Nordului a fost votat și de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

  “În noiembrie 2019, Guvernul PSD a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului. Anunțul, mi-aduc bine aminte, a fost făcut chiar la noi, în Satu Mare, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Termenul pentru înscriere la acea licitație era ianuarie 2020. După cum se știe, în noiembrie PNL a inițiat moțiunea de cenzură și a preluat guvernare. În mod normal ar fi trebuit să continue demersurile privind acest obiectiv. De-acum, cu legea adoptată, sperăm să nu mai fie întârzieri. Aș menționa că deputații PNL și USR s-au abținut de la vot, în Comisia de Transporturi. O abținere cât un vot împotrivă! Au precizat însă că vor vota în plen, ceea ce au și făcut. Proiectul a trecut cu 211 voturi. Autostrada va avea ruta Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Este un proiect mult așteptat, întrucât peste două milioane de români din Nordul țării vor fi conectați cu Occidentul. În plus, proiectul prevede și realizarea de centuri ocolitoare pentru toate orașele de pe traseul viitoarei autostrăzi.

  Știm cu toții că beneficiile unui astfel de proiect sunt mari. Ideea e să se și realizeze!” a declarat Ioana Bran.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img