More


  Miriuță e noul antrenor al celor de la Minaur Baia Mare

  - Advertisement -

  Vasile Miriuţă a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Minaur Baia Mare, a anunţat clubul de liga a treia pe site-ul său oficial.
  Miriuţă va conduce din această iarnă destinele grupării băimărene, cu care are ca obiectiv imediat promovarea în Liga a doua. Obiectivul pe termen lung al lui Miriuţă va fi să ducă echipa municipiului Baia Mare (azi Minaur, în viitor Minerul Baia Mare, în Liga I.
  Miriuţă s-a născut în data de 19 septembrie 1968, la Baia Mare, şi a început fotbalul la FC Baia Mare (1988-1990), după care s-a transferat la Dinamo (1990-1991), la Gloria Bistriţa (1991-1992). A plecat în străinătate, unde a jucat pentru Gyor, Bourges, Videoton, Ferencvaros, Energie Cottbus, MSV Duisburg, din nou Gyor şi Honved Budapesta. În total, la echipele enumerate a disputat 354 de meciuri, înscriind nu mai puţin de 70 de goluri.
  Vasile Miriuţă a ajuns să joace pentru naţionala Ungariei, în perioada 2000-2003, având nouă selecţii şi un gol marcat (contra Spaniei, într-un meci jucat în 21 august 2002).
  Cariera de antrenor şi-a început-o la echipa Under-19, iar apoi la echipa secundă a clubului Energie Cottbus. Primul contract de antrenor în România l-a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamţ (2013), după care a ajuns la CFR Cluj. Le-a mai antrenat pe Gyor, ASA Târgu Mureş, Energie Cottbus, din nou pe CFR Cluj, Concordia Chiajna, Dinamo Bucureşti, FC Hermannstadt (în două rânduri) şi Kisvarda.
  La CS Minaur, echipă aflată pe locul secund în Seria a 10-a, cu 20 de puncte, după SCM Zalău (24 puncte), Miriuţă îl înlocuieşte pe Dorin Toma.
  Minaur e colegă de serie în Liga a 3-a cu CSM Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img