More


  CONTROALE. Razii de proporții anti-Covid desfășurate de forțele de ordine în județ

  - Advertisement -

  Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, au desfășurat, la acest sfârșit de săptămână, o serie de activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, zona piețelor, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

  Controale la sânge soldate cu amenzi
  Astfel, în zilele de vineri și sâmbătă, peste 220 de polițiști sătmăreni, jandarmi și polițiști locali au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

  Cu această ocazie, au fost efectuate verificări în aproximativ 160 de societăți comerciale și obiective de interes și la peste 60 de mijloace de transport persoane. În cadrul acestor misiuni, au fost legitimate peste 1800 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 27000 de lei.

  Filtre în trafic
  Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

  Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiștii sătmăreni în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

  În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

  *Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

  *Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

  *Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img