More


  Planând pe schiuri de la 4H la Titisee-Neustadt

  - Advertisement -

     V-am rămas dator cu rezultatele finale ale competiției de la cumpăna anilor „Turneul celor patru trambuline”. Kamil Stoch, liderul după primele trei „dealuri”, a reușit să câștige și ultima etapă de la Bischofsofen (Creuzetul Episcopilor), urmat de norvegianul Marius Lindvik și de neamțul Kark Geiger, ceea ce la încoronat din nou în aceată competiție îndrăgită de pasionații de sporturi de iarnă.

  În clasamentul general, polonezul care are onoarea, derogând puțin, de a fi unul din favoriții mei (în amintirea lui Adam Malysz), a fost urmat la aproape 40 de puncte mai puțin de Geiger și la puțin peste 50 de puncte obținute de conaționalul său Dawid Kubacki.

  În acest sfârșit de săptămână Cupa Mondială la sărituri cu schiurile ne-a dus la Titisee-Neustadt (Intitulat Orașul Nou). E vorba de Orașul Nou din Munții Pădurea Neagră, de lângă Izvorul Dunării, nu cel de lângă Pădurea și Lacul Mujdeni. Așadar localizați în Germania, așteptam cu interes să vedem cum i-a marcat pe săritori rezultatele din 4H și cum abordează în continuare Cupa Mondială.

  După o primă zi a calificărilor care a avut doar rol de încâlzire (50 de participanți pentru 50 de locuri în manșa întâi de sărituri) am tras concluzia că un asalt al norvegienilor asupra polonezilor este de așteptat, trei norvegieni clasându-se între primii cinci cu Halvor Egner Granerud în frunte (140 m), Lindvk pe trei și Robert Johansson. Top 5 a fost completat de Kubacki (locul doi) și austriacul Daniel Huber (locul patru), ultimul cu cea mai lungă săritură din calificări (142,5m).

  Sâmbătă, în prima zi de concurs, după prima manșă între primii cinci clasați se aflau patru polonezi, Kubacki, Stoch, Piotr Zyla și Andrzej Stekala (ultimul cu cea mai lungă săritură a manșei 143,5m, dar beneficiind de avantajul de a porni în săritură cu două trepte mai sus). Ei au fost despărțiți doar de Granerud, locul trei.

  În manșa a doua Stoch a reușit o săritră aproape perfectă (cea mai lungă, 144m, și notată cu de patru ori 19,5 și un 20) și nu a dat nici o șansă contrasăritorilor săi clasați în ordine la cumulat: Granerud, Zyla, germanul Markus Eisenbichler și Stekala.

  Astăzi, duminică, Granerud și-a luat o meritată revanșă față de Stoch (ratare în prima manșă). Revanșa constanței. Cu cele mai lungi sărituri în fiecare din cele două manșe (140m, respectiv 138m) norvegianul și-a consolidat poziția întâi în clasamentul general al Cupei Mondiale. Pentru prima oară în primul zece al probei, conaționalul său Daniel Andre Tande, s-a cocoțat tocmai pe locul secund. Pe locul trei a venit austriacul Stefan Kraft.

  În clasamentul general al CM, Granerud este urmat la mare distanță (264p, respectiv 326p) de Eisenbichler și Stoch.

  G. Ruia

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img