More


  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare se află la datorie în slujba cetățeanului

  - Advertisement -

     Activitatea de prevenire a Poliției Române este foarte importantă în aceste timpuri. Chiar dacă la nivel micro, uneori chiar la vârf de comisii, sunt elemente care nu ar trebui să facă parte dintre cei aflați în slujba adevărului și al cinstei, al cetățeanului obișnuit, Poliția Română este una dintre cele mai curate instituții de stat. Nici Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare nu face excepție, atât în părțile sale bune majoritare, cât și excepțiile implermentate de diverși oameni politici sau antreprenori al căror spate trebuie apărat. De scăpat nu vom scăpa de ei. Măcar să se diminueze influența. Măsurile ar trebui să pornească din interior, pentru că, după cum s-a dovedit în mai multe rânduri, fiecare știe de fiecare.

  Poate e prea dur șapoul de mai sus așa că vreau să atrag atenția că derapajele nu sunt o regulă. După cum am spus activitatea polițiștilor sătmăreni în marea lor masă este ok. Doar că tac. Din confort, de frică și rareori din interes aceștia tac. Poate deschidem în cadrul trustului nostru de presă un colțișor în care aceștia să nu tacă. Sau mai văzut cazuri. Să trecem de la Garcea la Godină!

  Deocamdată vă redau mai jos câteva aspecte din activitatea lor, mărturisită de ei însăși, din ultimele două zile. Bineînțeles că nu sunt toate acțiunile lor. Nici nu e bine să le spună pe toate pentru că se pot strecura informații utile infractorilor ceea ce ar deturna scopul principal al existenței intituției.

  1.  ACȚIUNI DE VERIFICARE A POLIȚIȘTILOR ȘI JANDARMILOR CU PRIVIRE LA RESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE, PE RAZA JUDEȚULUI SATU MARE

     Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, desfășoară în continuare activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

  Astfel, ieri, 4 februarie, polițiștii sătmăreni în colaborare cu jandarmi și polițiști locali au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Ocazie cu care au verificat aproximativ 200 de societăți comerciale și obiective de interes, și peste 80 de mijloace de transport persoane. De asemenea, au fost legitimate peste 1 500 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 27 000 de lei.

  Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

  În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

  *Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

  *Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

  *Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

   2. SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR SĂTMĂRENI

     Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 4 februarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 220 de sancțiuni contravenționale.

  Astfel, ieri, 4 februarie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  47 000 de lei. De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 13 conducători auto și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

  Acțiune cu efective mărite

      Aproape 30 de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare, Poliției oraș Livada, Secției Poliție Rurală Satu Mare, împreună cu polițiști criminaliști și doi polițiști locali, sprijiniți de luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare, au efectuat ieri dimineață, 4 februarie, o acțiune, pe raza localității Livada.

  Activitățile desfășurate de polițiști au vizat în principal prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură judiciară, în special a celor comise cu violență, precum și pentru depistarea persoanelor urmărite și a celor care încalcă măsurile de supraveghere judiciară. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3 890 de lei, din care 7 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID.

  Totodată, polițiștii au depistat în trafic un autoturism, care în urma verificărilor specifice, s-a constatat că este urmărit de către autoritățile din Franța. Acesta a fost indisponibilizat până la clarificarea situației.

  Persoană bănuită de furt reținută de polițiști

     Tot ieri, 4 februarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au reținut pentru 24 de ore un tânăr, de 19 ani, din Satu Mare, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

  Astfel,  în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana reținută, în perioada 27 – 28 ianuarie a.c., ar fi pătruns într-o locuință de pe raza municipiului Satu Mare, prin forțarea unui geam, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1 500 de lei. Față de tânărul în cauză polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore în cadrul dosarului  penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

  Persoană bănuită de furt identificată de polițiști

  Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au identificat ieri, 4 februarie, un minor, de 16 ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni din furt. În fapt, acesta la data de 30 noiembrie 2020, ar fi pătruns în locuința unei femei din municipiul Satu Mare, de unde ar fi sustras aproximativ 2 200 de euro, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Cercetările continuă.

  Au pus în pericol circulația pe drumurile publice

  Joi, 4 februarie a.c., în jurul orei 23.20, patrula de ordine și siguranță publică formată din polițiști din cadrul Poliției oraș Ardud și Secției Poliție Rurală Satu Mare, au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Chilia, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Homorodu de Jos fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

  În altă ordine de idei polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Dobra, sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice.

   

  A consemnat Gruiță Ienășoiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img