More


  Baschet feminin. Finală interzisă CSM-ului, Cupa rămâne la SEPSI

  - Advertisement -

  Turneul final al Cupei României, organizat în weekend la Satu Mare, a reconfirmat dominația celor de la SEPSI Sfântu Gheorghe din baschetul feminin românesc.

  Chiar dacă au luptat și au încercat în semifinale să-și doboare eternele rivale, jucătoarele CSM-ului sătmărean s-au văzut până la urmă depășite de plusul de experiență și valoare al unei echipe la care s-au evidențiat Părău, Mandache, Tobbin, Gardner și Pasic.

  Sepsi s-a impus în semifinala, considerată de fapt adevărata finală a cupei, scor 77-67, după un meci în care a știut să gestioneze avantajul de 10-12 puncte luat încă din start.

  S-a terminat 77-67 (25-19, 21-15, 17-16, 14-17)…iar CSM –ul a avut șansa de a reveni în meci în sfertul doi când s-a apropiat la două puncte, 25-27, doar că mereu campioanele de la Sepsi au găsit soluții de a contracara elanul gazdelor…Fie prin reușite de la distanță marca Pasic sau Mandache, fie prin pătrunderile lui Gardner ori Părău…
  Annemarie Godri-Părău a reușit 17 puncte și 7 pase decisive pentru Sepsi, Andra Mandache a avut 16 puncte înscrise. Rebecca Tobin a fost desemnată de FR Baschet jucătoarea meciului, americanca a terminat confruntarea în double-double după ce a adunat 12 puncte și 11 recuperări (3 intercepții). Din păcate însă Tobbin a ieșit accidentată cu trei minute înaintea finalului… Rebekah Gardner a marcat 12 puncte iar Pasic s-a remarcat și ea cu 10 puncte și 8 recuperări.

  La CSM Satu Mare, Bria Goss a fost cea mai bună jucătoare cu 19 puncte marcate. Marina Solopova a avut 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive iar Claudia Cuic (Pop), la primul meci oficial după revenirea la CSM, a înscris 14 puncte și a strâns 6 recuperări iar Patricia Bright a marcat 12 puncte. Au mai jucat Erica Covile-4p, Carla Popescu-3p, Alina Podar și Andreea Huțanu-Sebestyen.

  Din păcate se potrivesc din nou vorbele…”am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna” cu Sepsi ori ca să-l amintim pe Anton Pann, “Daca nema putirinta, geaba chichirez gilceava“ (zicala din epoca fanariota, preluată de Anton Pann)…

  Urmează returul Ligii Naționale cu primul turneu la Arad pentru CSM Satu Mare.

  În cealaltă semifinală, U Cluj Napoca a trecut fără emoții de Agronomia București 62-47, iar aseară în marea finală, SEPSI Sfântu Gheorghe a depășit pe U Cluj Napoca 83-55.

  ”Suntem triști pentru că ne-am fi dorit foarte mult să jucăm finala și să luăm trofeul. Se pare că unele fete de la noi au fost copleșite de miza meciului iar lipsa de experiență a fost decisivă pentru că în astfel de dueluri orice amănunt contează și orice minge pierdută te costă enorm. Sepsi a fost mai bună ca și noi sâmbătă seara și a meritat victoria”, a spus managerul echipei, Florin Mureșan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img