More


  Atac la sănătatea populației. Magazin alimentar ars de DSVSA

  - Advertisement -

  Un magazin alimentar din localitatea Halmeu, a fost aspru sancționat de catre Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare, pentru că a pus în pericol sănătatea populației.

  Inspectorii DSVSA  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on – line.

  Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

  În urma controalelor efectuate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, – la un Magazin Alimentar, din localitatea Halmeu, – pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare.

  Totodată s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată, cantitatea de 11,0 Kg produse și specialități alimentare,  în valoare totală de 253 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img