More

    ATENȚIE!!! Vama PETEA va fi DESFIINȚATĂ?

    Sunt premise serioase ca toate punctele de frontieră dintre România și Ungaria, inclusiv vămile Petea și Urziceni, să se desființeze. Asta dacă afirmațiile făcute de premierul Florin Câțu se vor adeveri.

    Potrivit primului ministru, Româna ar trebuyie să adere, în cursul acestui an, la spațiul Schengen.

    ”România este gata să intre în Schengen în 2011. A apărut această discuţie cu MCV-ul. Trebuie să corectăm această problemă anul acesta. Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV, după aceea putem să discutăm despre Schengen. Dacă toate lucrurile merg bine şi am început astăzi cu desfiinţarea SIIJ şi avem un raport favorabil în ceea ce priveşte MCV-ul putem să sperăm să continuăm discuţiile pentru a adera la zona Schengen chiar de anul acesta. Dar repet, depinde de noi. Corectăm ce au stricat pesediştii în Justiţie cât mai repede şi apoi veţi vedea că ne îndreptăm foarte rapid spre zona Schengen”, a declarat premierul Florin Cîţu.

    În cazul în care România ar adera la spațiul Schengen, cel puțin teoretic, ar trebui să dispară punctele de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. Printre acestea se află și vămile Petea și Urziceni, de pe raza județului Satu Mare.

    România așteaptă de zece ani această decizie, aderarea la spațiul Schengen. Dacă se va realiza, intrarea țării noastre în spațiul Schengen se va realiza pe toate căile, nu doar cele terestre.

    În cazul în care România intre în spațiul Schengen, mai multe puncte de frontieră din Satu Mare se vor desființa, iar trecerea va fi una liberă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE