More


  Covid 19 : A opta tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România ! Câte doze vor fi distribuite la Centrul Regional de Depozitare Cluj?

  - Advertisement -

  Luni, 08 februarie, va sosi în România cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, ClujNapoca și Timișoara.

  Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

  Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  – Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;

  – Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

  Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

  Timiș   județul ROȘU!

  Timiș este singurul județ care are o incidență a cazurilor de Covid de peste 3 la mia de locuitori, potrivit raportării făcute duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

  Potrivit GCS, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 3,43 în Timiș.

  Pe locul următor, cu o incidență de 2,98, este județul Maramureș.

  Alte opt județe și Capitala au incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Este vorba de Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Satu Mare și Suceava.

  Cea mai mică incidență se înregistrează în Vrancea, de 0,36 la mia de locuitori.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img