More


  FOTOGALERIE. Ministrul Dezvoltării, în vizită pe șantierul celui de-al treilea pod de la Satu Mare

  - Advertisement -

  Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul Podului peste Someș, zona str. Ștrandului, alături de primarul Kereskényi Gábor, administratorul public Csaba Maskulik, președintele Consiliului Județean, Csaba Pataki, și subprefectul Alfater Tamas.

  Podul peste Someș- amplasament zona str. Ștrandului, reprezintă o investiție de 169 milioane de lei, cea mai mare din ultimii 30 de ani derulată de Primăria municipiului Satu Mare, aproape jumătate din suma contractată este susținută de Ministerul Dezvoltării.

  ”Sprijinul pe care îl primim din partea ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, ne va ajuta să ducem la bun sfârșit cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani. Lucrările la Podul peste Someș, zona str. Ștrandului, avansează, fapt apreciat și de domnul ministru”, a apus primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

  Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat că ministerul pe care îl conduce are resursele financiare pentru plata lucrărilor la cel de-al treilea pod peste Someş din municipiul Satu Mare şi că îşi doreşte să fie o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin pentru 100 de ani.

  “Este foarte bine că se lucrează, suntem pregătiţi cu sumele de bani pentru partea noastră de finanţare şi sperăm foarte mult ca această invstiţie care presupune un nou pod peste Someş cu patru benzi de ciruclaţie, cu trotuare, cu piste de biciclete în ambele sensuri de circulaţie, un pod care corespunde mileniului III. Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi sperăm ca în termenul prevăzut de contract, să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

  Acesta a mai declarat că valoarea totală a proiectelor aflate în judeţ prin Programul Naţaional de Dezvoltare Locală şi prin Compania Naţională de Investiţii ajunge la 1,38 miliarde lei.

  Potrivit acestuia, prin PNDL în sunt contractare cu diverse primării proiecte în valoare de 1,27 miliarde lei din care aproape jumătate este decontată, jumătate se va deconta în funcţie de execuţia lucrărilor. În total sunt 228 de obiective de investiţii pe PNLD I şi II din care 61 sunt finalizate

  Prin Compania Naţională de Investiţii sunt opt proiecte în curs de execuţie, încă opt în licitaţie, două care au indicatri tehnico economici aprobaţi. Toate acestea au o valoare de 110 milioane lei.

  “Cu investiţiile care mai urmează se va face un salt spectaculos pe infrastructura din judeţul Satu Mare”, a concluzionat Cseke Attila.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img