More

    Poliţişti săltaţi de jandarmi şi băgaţi în dube

    Sute de sindicalişti au ieşit din nou în stradă. Sindicaliştii din Poliţie s-au adunat ieri în faţa Palatului Cotroceni, revoltați că sporurile vor fi reduse. Jandarmii au intervenit şi le-au dat amenzi. De asemenea, au existat conflicte între forţele de ordine şi protestatari.

    Zeci de poliţişti au protestat miercuri în faţa Palatului Cotroceni faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern. La protest au intervenit jandarmii care au legitimat mai mulţi protestatari.

    „A ajuns Jandarmeria să fie stat în stat. Am ajuns noi, polițiștii, să stăm într-un țarc? Nu le e rușine? Noi suntem militari și respectăm legea, dar stăm într-un țarc făcut de ei, nu spuneam nimic, după care ne amendează. Ne-au amendat cu 4000 de lei că nu am respectat distanța socială. Unde să o respecți? Unde te închid ei în 2 metri pătrați? De ce nu ne-au pus în față unde e spațiu mare? Să nu ne vadă Iohannis? Jandarmeria răspunde la comenzi politice.
    Ei fac niște abuzuri foarte grave. Au venit și au confiscat o geantă, fără niciun drept, iar pe colegul meu l-au împins. O să le facem plângere la parchet, nu se mai poate. Și pe mine, la ministerul Justiției, m-au scos din mulțime cu forța, la fel ca pe colegul meu“, a declarat Florin Stoica, secretar general al SNPP.
    „Au făcut un zid în jurul meu și mă îmbrânceau și voiau să mă ia de aici”, s-a plâns unul dintre protestatari.
    Poliţiştii protestatari au adus vuvuzele, fumigene şi steaguri. Jandarmii au intrat între ei și au ridicat mai mulţi protestatari. Aceștia au fost duși la dube și legitimați.
    „Chiar dacă ați primit ordin să ne bruscați, amendați sau gazați, noi tot vom protesta, iar protestul este și pentru drepturile voastre dragi colegi jandarmi!”, au scris sindicaliştii pe Facebook.
    „Jandarmeria Română primește ordin pentru a doua oară să blocheze activitatea de protest. RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE!”, au mai scris sindicaliştii de la Europol, pe Facebook.

    Amenzi la protestul poliţiştilor de la Cotroceni
    Jandarmii au anunţat că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organele competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.
    De asemenea, au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat pentru că au folosit fumigene.
    Jandarmeria București a mai anunţat că au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.
    Jandarmii au legitimat șapte persoane și au verificat şi trei mașini, pe timpul protestului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE