More


  POZIȚIE. Deputatul PSD Radu Cristescu cere DEMISIA primarului Kereskenyi. Care sunt MOTIVELE

  - Advertisement -

  Deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că cere demisia primarului municipiului Satu Mare și că ia în calcul organizarea unui referendum pentru demiterea lui Kereskenyi Gabor.

  Primarul Kereskenyi este protejat de SRI?
  Radu Cristescu dezvăluie că primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, se laudă că are protecția Serviciului Român de Informații. Acesta mai declară că soția unui ofiţer SRI este angajată la cabinetul primarului.
  “SRI a fost reorganizat, există direcția Regională, în fiecare județ este un ofițer care răspunde de activitatea fiecărui oraș. Aici se pare că soţia unui ofiţer SRI lucrează la cabinetul primarului. În calitate de deputat ales la Satu Mare și membru al comisiei de apărare, siguranță națională și ordine publică, voi pune această întrebare SRI. Dacă este normal și corect ceea ce se întâmplă?
  Mai vreau să îl întreb pe domnul Kereskenyi Gabor, de la UDMR, dacă este adevărat că îl are angajat și pe postul de consilier pe fostul ofițer SRI Câcău, actualmente Dragoș. Și dacă a fost informatorul acestuia, cât timp Câcău, actualmente Dragoș, a fost activ?

  Întrebări punctuale pentru primar
  Radu Cristescu i-a adresat primarului în funcție și mai multe întrebări la care așteaptă răspunsuri:

  1. Din ce bani s-a renovat noua clădire a Colegiului Național ”Kolcsey Ferenc” și ce chirie plătește Primăria Satu Mare pentru aceasta?
  2. A cui este clădirea grădiniței cu program prelungit și câți bani cheltuiește Primăria acolo?
  3. A cui este pensiunea care se construiește în Lazuri, pe traseul șoselei de centură finanțată de Guvernul României?
  4. Este adevărat că soția unui ofiţer SRI Satu Mare este angajată în cabinetul primarului?
  5. Este adevărat că fostul ofițer al SRI Satu Mare Câcău, actualmente Dragoș, este angajat la cabinetul primarului și dacă i-a fost informator pe vremea în care acesta conducea direcția sătmăreană a serviciului secret?
  6. Cine este cel de-al treilea agent SRI angajat la Primărie?

  Proiecte cu iz penal
  În prima parte a conferinței de presă, Radu Cristescu a vorbit despre cele două proiecte de reabilitare a Centrului Nou, respectiv a Centrului Vechi al municipiului Satu Mare. Potrivit acestuia, în jurul celor două proiecte sunt multe aspecte neclarificate și chiar cu iz penal.
  Cristescu a vorbit și despre postarea pe care a făcută pe pagina sa de socializare, explicând că nu a criticat dorința de a reabilita centrul civic al municipiului Satu Mare, ci modul în care renovarea se derulează.
  „Am văzut cu toții ce amploare au luat discuțiile referitoare la renovarea platoului din Centrul Nou. Am avut o postare în acest sens care a inflamat foarte mult spiritele. Este lăudabil faptul că primarul vrea să facă, să modernizeze acel platou. Eu nu asta am zis. Am zis doar că se pun câteva întrebări. Chiar dacă sunt bani europeni, ei nu trebuie furați. Acea piatră cubică, granit și marmura puteau fi refolosite în acel proiect”, a spus Radu Cristescu.

  Demisia primarului!
  Mai mult decât atât, deputatul PSD cere demisia primarului Kereskenyi Gabor.
  ”Chiar dacă sunt bani europeni, aceștia nu trebuie furați. Pentru asta cer demisia primarului, dar mai indicat ar fi să cer arestarea lui. Sfătuiesc conducerea centrală a UDMR să-l retragă din timp, ca să nu aibă probleme de imagine în preajma următoarelor alegeri”, a declarat Radu Cristescu.
  Acesta a mai declarat că se va consulta cu colegii din partid pentru a pune la punct procedurile în vederea organizării unui referendum pentru schimbarea din funcție a edilului-șef.

  Programul PSD, similar cu cel al SUA
  Deputatul Radu Cristescu a vorbit și despre amendamentele la bugetul național pe care le va susține în parlament. Programul partidului, spune Cristescu, este similar cu cel propus de administrația prezidențială din Statele Unite.
  “Este un buget al sărăciei, al sărăciei în România. PSD, prin amendamentele pe care le-am depus, au fost pentru creșterea alocațiilor, creșterea pensiilor și creșterea ajutorului de șomaj. Sper din toată inima și din tot sufletul ca mâine seară, să reușesc să trec aceste amendamente care vor ajuta la dezvoltarea comunităților sătmărene locale”, a mai precizat deputatul sătmărean Radu Cristescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img