More


  ‚,Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!”

  - Advertisement -

  Dacă doriți să discutați deschis despre problemele dumneavoastră, NU EZITAȚI să CEREȚI AJUTOR specialiștilor din cadrul echipei VENUS!

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a judeţului Satu Mare implementează împreună cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați , în calitate de Beneficiar/Lider de parteneriat, proiectul „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 cofinanțat din Fondul Social European.

  Katocz Zsuzsanna Marilena, coordonator local, ne informează că la nivelul DGASPC a judeţului Satu Mare, din luna martie a anului 2020, vine în ajutorul victimelor violenţei domestice cu 3 noi servicii gratuite şi anume:

  – o locuință protejată cu o capacitate de 6 victime ale violenței domestice, care pot beneficia de serviciile acesteia (cazare, vouchere de hrană, produse igienico-sanitare, consiliere psihologică (grup suport), consiliere vocațională și consiliere juridică), pe o perioadă de 12 luni;

  – un serviciu grup suport și un cabinet de consiliere vocațională, aceste servicii se acordă victimelor violenței domestice care nu doresc să li se acorde servicii de cazare în cadrul locuinței protejate (în cadrul serviciului grup suport beneficiază de programe specifice de asistență psihologică și de dezvoltare personală în scopul de a depăși situația de criză în care se află, iar în cadrul cabinetului de consiliere vocațională sunt vizate măsuri de orientare și acompaniament. Acestea pot contribui la depășirea situației de vulnerabilitate a victimelor violenței domestice în scopul dobândirii independeței financiare și integrării socio-profesionale). Aceste servicii sunt asigurate pe o perioadă de 6-12 luni.

  Serviciile vin în sprijinul persoanelor victime a căror viață este afectată frecvent de violența domestică și, care, doresc să înceapă o nouă viață, plină de liniște și speranță.

  În prezent, de serviciile locuinței protejate beneficiază 4 victime ale violenței domestice, care primesc și sprijinul serviciului de consiliere psihologică și consiliere vocațională.

  Tot în cadrul proiectului 26 victime ale violenței domestice beneficiază de consiliere psihologică și consiliere vocațională asigurate de specialiștii din instituția noastră care au atribuții pe proiect.

  Acest proiect se derulează pe o perioadă de 48 de luni (2019-2023), iar valoarea totală estimată a cheltuielilor eligibile angajate pentru județul Satu Mare este de 1.137.174,76 lei.
  DGASPC Satu Mare organizează lunar selecția grupului țintă (GT) în cadrul proiectului, conform calendarului de selecție a GT depunerea dosarelor de candidatură se realizează până cel târziu la data de 12 a fiecărei luni, la sediul DGASPC Satu Mare, str. Corvinilor nr.18.

  Mai multe informații referitoare la selecția GT le puteți studia accesând link-ul https://www.dgaspcsm.ro/ckfinder/userfiles/files/Anunt%20selectie%20GT%2002_02_2021.pdf. În cazul în care vă aflați într-o situație de violență, dumneavoastră sau o altă persoană pe care o cunoașteți, și aveți nevoie de sprijinul și serviciile noastre, vă rugăm să vă adresați cu încredere Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare, fie personal, la sediul nostru din strada Corvinilor, nr.18, fie prin telefon: 0261-768830 sau e-mail: secretariat@dgaspcsm.ro.

  Nu ezitați să contactați specialiștii Venus:

  Psiholog – Bonea Marinela Mihaela, mail: mihaelabonea@dgaspcsm.ro, tel.: 0762-245142

  Consiliere vocațională – Pătcaș Florica Crina, mail: crinapatcas77@gmail.com, tel.:0746-309397

  Responsabil servicii sociale – Nagy Piroska Irma, mail: nagypiroska755@gmail.com

  Coordonator local – Katocz Zsuzsanna Marilena, mail: zsuzsannagrigorut@gmail.com

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img