România ocupă locul 1 în Uniunea Europeană atunci când vine vorba de femei care conduc afaceri din poziția de Senior Executives.
Odată cu începera pandemiei de CoronaVirus, majoritatea antreprenorilor s-au dus cu gandul la faliment, fără să găsească alte oportunități de a rămâne în picioare. Odată cu listarea afacerilor pe platforme online, acestea au început să capete atât vizibilitate cât și sfaturi din partea specialiștilor din diferite comunități. Astfel mulți au decis să continue afacerea în acest stil.
Din păcate, totuși foarte puține afaceri erau pregătite pentru online înainte de pandemie, iar principalul motiv rămâne costul ridicat al dezvoltării unui website de calitate și investiția financiară destul de mare necesară pentru a deveni vizibil în marea masă de oportunități pe care o oferă internetul.

Afacerile online au crescut exponențial în mai multe orașe din țară și a devenit un adevărat accelerator de creștere pentru afacerile mamelor din România și un mijloc de conectare și socializare între mamele românce de pretutindeni.
Majoritate afacerilor conduse de femei sunt microintreprinderi care în online se limitau de multe ori la o pagină de Facebook care reprezintă doar niște picături ce se pierd într-un ocean de oferte. Dacă doreai să cumperi ceva de la o mamă-antreprenor, singura șansă să o găsești erau grupurile de Facebook pentru mămici, care sunt cercuri închise și recomandările sunt total subiective. De aceea, pandemia ne-a învățat pe toți un lucru și anume să luptăm pentru vizibilitate și pentru o imagine de calitate.