More


  Flori din hârtie confecționate de o proaspată mămică

  - Advertisement -

  Diana Paskan este o tânără mamică antreprenor, in vârstă de 32 de ani, din Satu Mare care în timpul liber confecționează aranjamente florale.

  Care este hobby-ul tau?

  Eu am multe hobby-uri, mă ocup cu manichiură, coafură, cosmetică, de toate știu să fac de ani de zile, iar pe lângă asta, confecționez și flori, care necesită multă migală.

  Când și cum ți-ai descoperit acestă pasiune?

  Sunt o persoană foarte energică, nu îmi place să stau locului, să pierd vremea aiurea și pur și simplu mi-a venit inspirația de a face ceva ce nu face toată lumea, să fac altceva și așa am încreput să creez florile, petală cu petală, frunză cu frunză, tulpină și încet am dat viață florii, în urmă cu trei ani. Doar din ultimii doi ani am început sa fac mai intens, iar acum de când o am pe fetiță fac puțin mai rar, deoarece pot să fac doar când ea doarme.

  Din ce confecționezi florile?

  Le confecționez din hârtie floristică, este o hârtie specială pentru flori pe care o comand de pe internet și acasă încet le decorez, le tai, le asamblez.

  Ce presupune confecționarea lor?

  În primul rând am nevoie de pistol și silicon cu care le lipesc, apoi de o foarfecă care taie foarte bine, de acea hârtie floristică pe care am specificat-o adineauri, de răbdare foarte multă, de creativitate și de imaginație și nu în ultimul rând este foarte important să știi să combini foarte bine culorile, ca să arate bine aranjamentul.

  În cât timp creezi un aranjament?

  Durează poate doua, trei zile până fac florile pentru că poate în jumătate de oră fac zece flori, iar într-un aranjament sunt aproximativ 30, 40 sau chiar 50 de flori, depinde cat de mare e aranjamentul. Pe de altă parte depinde și de model, de exemplu trandafirii îi realizez mai încet, durează mai mult, cam 15 minute, pentru că sunt mai migăloși decât alte flori.

  Cum a prins afacerea având în vedere pandemia de coronavirus?

  Nu m-am așteptat să aprecieze lumea ceea ce fac, pentru că sunt făcute din hârtie, iar când zici hârtie te gândești ca e un material care se deteriorează mult mai ușor decât alte materiale de realizare obiectelor handmade. Chiar am rămas plăcut surprinsă să văd că florile mele sunt apreciate, fiind ceea ce fac eu e ceva unicat și îmi place că pot să îmi dau frâu liber imaginației pentru că am foarte multă. Pandemia nu pot să zic că m-a afectat, m-a afectat ca pe restul lumii, teoretic s-a schimbat puțin viața de cănd e pandemia și aș vrea să avem viața de dinainte, dar personal nu pot să zic că m-a afectat, până în prezent.

  Cum te împarți între viața de proaspătă mămică și cea de antreprenor?

  Mă descurc foarte bine și viața de mamică o fac cu plăcere si pot să spun că sunt foarte împlinită și de asemenea și pe partea astalaltă, cănd am timp și chef, creez cu mare drag florile și mă bucur când rezultatul final este ceva wow. Momentan însă este destul de greu să mă împart intre cele doua ”lumi”, acuma tot zic că aștept să crească fetița mai mare, dar am impresia că dupa ce va crește mai mare, nu o sa pot să fac nici atâtea câte fac până acum.

  Ce planuri ai pentru viitor, privind afacerea cu florile?

  Îmi doresc pe viitor să continui să fac cat mai multe flori, să bucur cât mai multă lume cu creațiile mele. Ce îmi doresc foarte mult este să fiu la fel de ambițioasă cum am fost și până acum pentru că astfel cu siguranță voi ajunge acolo unde îmi doresc. Îmi doresc ca munca mea să fie apreciată și să avem sănătate pentru că dacă avem sănătate, le facem pe toate.  

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img