More


  Fetiță de doi anișori, diagnosticată cu leucemie, are nevoie de ajutorul sătmărenilor

  - Advertisement -

  O campanie umanitară a fost începută pentru a ajuta familia greu încercată din județul Satu Mare, a cărei mezină a fost diagnosticată cu leucemie. Fetița de doar doi anișori jumate, domiciliată în satul Oar, județul Satu Mare, s-a născut cu o malformație cardiacă. Încă din vara trecută, fetița trebuia să meargă la un control în Cluj, deoarece orașul nostru nu dispune de un cardiolog pediatru.

  Cum a început totul
  În toamna anului 2020 i s-au făcut niște analize în urma cărora a ieșit doar faptul că este puțin anemică. În urma unui alt control, la care a ieșit tot anemia foarte mărită, de această dată, medicii au deschis o serie de investigații mai amănunțite, în urma cărora, acum două săptămâni, au depistat că toate organele fetiței erau mărite și o gaură la inimioară. De la Cluj, micuța Aida a fost transferată la Târgu Mureș, alături de mama ei, loc unde se afla și în momentul de față.

  Familia se află într-o situaţie financiară dificilă, locuiesc într-un fost grajd din curtea bunicii din partea mamei. Tatăl Aidei nu mai poate să meargă la lucru, fiind nevoit să rămână acasă să aibă grijă de ceilalți 3 copii, doi băieți, de 14 ani, respectiv 12 ani, și o fetiță de 10 ani.

  Ajutor din partea Primăriei Vetiș
  Tatăl fetiței spune că medicamentul de care are nevoie Aida există, însă doamna doctor nu îl primește la spital.
  Până vineri, Primăria Vetiș se va întâlni cu consilierii și cu doamna secretar pentru a discuta cazul, cu dorința de a căuta o asociație prin care să ajute familia pe termen lung deoarece această boală, și anume leucemia, nu se vindecă de pe o zi pe alta, ci necesită un tratament de lungă durată. Rețeta medicamentoasă pentru Aida costă 6.000 de euro, ceea ce familia nu își permite.
  Din partea Primăriei Vetiș, familiei îi este asigurat ajutorul de urgență, dar și locuri de muncă.

  Donații pentru a ajuta fetița
  Dacă doriți să ajutați cu bani, aceștia vor fi depuși în contul mamei:
  RO18INGB0000999907639143
  Pentru donațiile de haine sau alimente, primăria dispune de un spațiu de depozitare, unde puteți lăsa bunurile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img