More


  Campanie de prevenire a delicvenție juvenile organizată de polițiștii sătmăreni

  - Advertisement -

  Polițiștii sătmăreni desfășoară în această perioadă o serie de activități vizând siguranța preșcolarilor, elevilor și cadrelor didactice. În data de 22 martie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat o serie de activități de prevenire a delincvenței juvenile, absenteismului și a victimizării minorilor în colaborare cu polițiști ai Secției Poliție Rurală Petrești, din zona acestora de competență.

  Astfel au fost organizate 6 întâlniri cu elevii școlilor din Pișcolt, Sanislău și Ciumești, temele abordate fiind siguranța copiilor în mediul online și victimizarea minorilor în diverse tipuri de infracțiuni. De asemenea, a fost organizată la Pișcolt și o întâlnire cu părinții, știut fiind faptul că rolul acestora în controlul activităților desfășurate de elevi pe internet este unul crucial.

  Activitățile preventive la care și-au adus aportul și polițiști din cadrul Compartimentului de Analiz și Prevenire a Criminalității au fost apreciate atât de elevi, cât și de cadrele didactice și de părinți, numărul total al beneficiarilor fiind de 98 de persoane, din care 18 părinți.

  Aceste activități, au fost completate și de alte acțiuni specific polițienești desfășurate în zonă, cum ar fi: verificarea unităților de alimentație publică din apropierea școlilor, depistarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, monitorizarea modului de acces în unitățile de învățământ precum și respectarea normelor sanitare în vigoare, supravegherea elevilor pe timpul afluirii și defluirii de la cursuri. Siguranța școlară este un domeniu prioritar pentru polițiștii sătmăreni, motiv pentru care astfel de acțiuni vor fi desfășurate în perioada următoare și în alte zone ale județului, ținând cont de prezența elevilor la cursuri, precum și de problemele cu care aceștia se confruntă în această perioadă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img