More


  3 ani de când Gabriel Chereji a fost instalat ca preot la Cuța

  - Advertisement -

  Astăzi,  25 martie, se împlinesc 3 ani de când preotul Gabriel Chereji  a fost instalat ca preot la Cuța, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte, IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

  După trei ani de slujire într-o parohie dintr-un cartier mărginaș al Parisului, se întoarce cu doamna preoteasă și cu cele două fetițe în România, dar nu în capitală sau capitală de județ, cum am fi porniți să credem despre unul ce vine din marele centru de cultură al Europei, ci în Cuța – localitate pe care nu o găsești ușor pe multe hărți!

  Acest preot se simte minunat în Cuța și se încadrează teribil în mersul ascendent al ridicării nivelului de trai al colectivității umane de acolo, devenind personajul principal a tot ce se întâmplă acolo.

  În puținul timp preotul Gabriel a realizat cu credincioșii și copiii satului lucruri aproape incredibile, legate de biserică, de relațiile cu instituțiile statului, de apropierea, prin credință, a oamenilor, de formarea unor trăsături de caracter ale locuitorilor, multe din ele date uitării! Sunt lucruri adevărate, văzute de camerele de luat vederi și simțite de oameni. Câte șantiere au fost inaugurate la biserică și în jurul ei… și toate finalizate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img