More


  Acțiuni de ecologizare, campanii de informare și educative de Ziua Mondială a Apei

  =

  Celebrată de România începând din anul 1993, Ziua Mondială a Apei este un eveniment derulat sub egida Organizației Națiunilor Unite, al cărui slogan este în acest an ”Prețuiește apa!”. Cu această ocazie, în România a fost în premieră ”Cântecul Apei” (Water Song), primul proiect muzical participativ din România.

  La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj au realizat acțiuni de igienizare pe râurile Someșul Mic, Lăpuș, Someș, Craica, Bistrița, Lechința, Someșul Mare, Meleș, Zalău și Valea Sălajului. De asemenea, aceștia au acționat pentru colectarea deșeurilor la acumulările Gilău, Colibița, Vârșolț și Sălățig.

  Până la sfârșitul lunii, vor mai fi igienizate: râul Crasna (pe sectorul Moftin – Berveni, în zona digului de pe malul stâng), acumularea Călinești-Oaș din județul Satu Mare, precum și acumularea Strâmtori-Firiza din județul Maramureș.

  De asemenea, în aceste zile, vor fi organizate acțiuni educative online din cele mai diverse: lecții sau workshop-uri, ateliere de creație și de pictură, cluburi de lectură, expoziții virtuale de desene și creații ale copiilor, dezbateri interactive și experimente cu apă. Aceste activități vor fi integrate în cadrul campaniei dezvoltate la nivel online de către organizatorul Zilei Mondiale a Apei sub numele de ”Water2me” în care copiii sunt încurajați să vorbească despre apă și să transmită un mesaj profund, având ca punct de pornire sloganul Zilei Mondiale a Apei, ”Prețuiește apa!”.

  Un exemplu de bune practici este și campania de informare privind reciclarea uleiului alimentar, la care participă Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș. Aceasta se va desfășura în perioada 22 martie – 22 aprilie. Tematica va fi abordată ingenios, prin clipuri care oferă informații despre acest tip de poluare, precum și soluții la îndemâna tuturor, astfel încât uleiul alimentar să nu polueze apele.

  Lansăm un apel publicului să-și îndrepte atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă. Fiecare dintre noi are un rol important în susținerea unor practici adecvate față de apă și mediul înconjurător.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img