More


  ATENȚIE PĂRINȚI!!! Aproape 20 de ȘCOLI ÎNCHISE. LISTA pe comune și școli

  - Advertisement -

  Aproape 20 de școli din județul Satu Mare vor intra, începând de luni, în scenariul roșu de funcționare, potrivit PortalSM.ro. Adică, pe scurt, vor fi închise până la noi dispoziții. Este vorba despre școlile din UAT-urile în care incidența COVID a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori. Elevii acestor școli vor face cursuri online de acasă.

  Potrivit unei informări făcute de Inspectoratul Școlar Județean și citat de PortalSM.ro, în săptămâna 08 martie – 12 martie 2021, conform aprobării emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în județul Satu Mare s-a înregistrat următoarea situație privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar:

  – 92 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică cu aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

  – 158 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

  – 19 unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 3 (S3): participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

  În acest ultim caz este vorba despre școlile din comunele Crucișor (patru unități școlare), Foieni (o unitate școlară), Odoreu (patru unități școlare), Păulești (cinic unități școlare) și Viile Satu Mare cu patru unități școlare.

  La acestea se mai adaugă alte opt clase sau grupe de grădinițe din Satu Mare, Livada și Viile Satu Mare.

  Trebuie menționat faptul că și municipiul Satu Mare a trecut de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, însă la recomandarea Direcției de Sănătate Publică (DSP), școlile din municipiu vor funcționa, toate, în baza scenariului galben.

  Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

  Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/04.02.2021, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

  În documentul atașat găsiți situația unităților de învățământ din fiecare localitate

  HOTARARE-CJSU-10-DIN-05.03.2021  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img