More


  ATENȚIE!!! Harta centrelor de vaccinare din județ

  - Advertisement -

  Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a implementat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. În curând, va fi deschis un nou centru de vaccinare la Satu Mare, iar numărul de vaccinuri ce va fi administrat în județ va crește cu circa 50%. Ieri, prefectul Altfatter Tamas a vizitat centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.

  Centrele din județ
  Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare. Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile.

  De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.

  Centre funcționale
  Nu toate centrele trecute pe acea hartă sunt funcționale. În momentul de față, funcționale sunt doar nouă centre. Este vorba despre două centre de vaccinare de la Policlinica Veche (str. Gheorghe Lazăr). Ambele centre de aici administrează serul de la Pfizer.

  La Satu Mare mai există un centru de vaccinare la Centrul Militar Județean, de pe strada Petofi Sandor, unde se administrează serul Pfizer.

  La Centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială Avram Iancu, de pe Bulevardul Muncii din Micro 16 se administrează serul Astra Zeneca.

  La Carei, singurul centru de vaccinare este cel de la Grupul Școlar Iuliu Maniu, unde se administrează vaccinul Pfizer.

  La Negrești Oaș sunt două centre de veccinare, ambele la policlinica din localitate. În ambele cazuri se administrează serul celor de la Pfizer. Tot vaccinul Pfizer este administrat și în cazul centrului de vaccinare de la Tășnad, aflat în incinta Grupului școlar Industrial (str. Zolirolor nr.21).

  În fine, ultimul centru de vaccinare funcțional la această oră din județul Satu Mare se află la Căminul Cultural din Supur. Aici se administrează vaccinul celor de la Moderna.

  Centre în pregătire
  Pe platforma de programare la vaccin au mai apărut, pentru județul Satu Mare, alte șapte centre de vaccinare unde se pot face înscriei pentru listele de așteptare. Este vorba la centrele aflate la sala de sport din Poiana Codrului, de la Căminul Cultural din Gherța Mare, de la Școala Gimnazială din Medieșu Aurit, dar și cele existente la școlile Lucian Blaga, din Micro 17, Bălcescu Petofi, din Micro 15, Mircea Eliade, din Micro 14 și Vasile Lucaciu de pe strada Rodnei.

  În scurt timp, un nou centru deschis în județ
  Potrivit prefectului Altfatter Tamas, un nou centru de vaccinare va fi deschis în județ. Este vorba despre cel amenajat la Liceul Ortodox Nicilae Steinhardt, de pe strada George Calinescu nr 51. Acest centru va fi funcțional începând cu data de 29 martie.

  De asemenea, prefectul a mai declarat din aprilie vor fi organizate fluxuri noi de vaccinare ăn județ, care vor fi suplimentate cu 50%, de la 60 de vavccinuri, în prezent, per flux, la 90, din aprilie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img