More


  Drumul lui Leşe trece prin Ardud

  - Advertisement -

  “Când m-o făcut mama era omătu’ până-n brâu şi crâşcau gardurile de frig, era în Făurarul anului ’54, seara, pe la şapte ceasuri. Mi-a povestit că atunci când m-o spălat prima dată mi-o pus în apa aceea un bănuţ de argint, cu gândul să am glas atunci când oi creşte. Asta a fost dorinţa ei de când am venit pe lume. Iar mama, când o văzut că pot hori, o fost fericită”.

  Nu toate poveștile încep cu “A fost odată…”; unele se nasc din cântec de fluier, ca mărturii ale unor timpuri de legendă din care noi, cei de astazi, am moștenit ceea ce avem mai de preț ca și popor: credința și tradițiile strămoșești.

  Grigore Leșe a adus tocmai din Maramureș comorile folclorului autentic pe care le împărtășește în grai neaoș, lăpușnean, tuturor. A ajuns la Ardud după ceva ani, unde a regăsit “rânduiala” pe care și-o amintea.

  “M-a întrebat dacă s-a concretizat proiectul Casei de Cultură “Augustin Mircea” despre care îi vorbisem anii trecuți și în care s-a implicat personal. I-am arătat proiectul finalizat. Se va întoarce la Ardud, iar când o va face va fi pentru a concerta, cât mai curând”, a declarart primarul ovidiu Duma după vizita lui Grigore Leşe la Ardud.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img