More


  Eroii sunt amintiţi, dar LEGENDELE nu mor niciodată

  - Advertisement -

  Am ales acest citat lăsat nouă de fostul mare jucător american de baseball Babe Ruth, ”Eroii sunt amintiţi, dar legendele nu mor niciodată”, pentru un articol pe care, sincer, nu aș fi vrut să-l scriu niciodată…

  Tudor Barbul, un munte de om cu un suflet imens, antrenorul care s-a încăpățânat să scoată campioni pe bandă rulantă pentru luptele românești, s-a stins vineri, răpus de blestematul ăsta de coro-navirus…

  S-ar putea scrie o carte despre viața lui… Cu poveștile savuroase din fotbalul județean, unde a jucat și antrenat, sau cu bătăliile date pe saltea la lupte greco-romane. Cu dragostea cu care-ți vorbea despre fiecare sportiv pe care îl antrena și cu generațiile de copii pe care i-a scos din anonimatul ruralului și i-a făcut în primul rând oameni, înainte de a-i transforma în campioni.

  Te puteai certa și împăca cu el în aceeași zi. Ba și de mai multe ori într-o zi… Mereu dojenea ziariștii că nu vin mai des la concursurile de lupte. Ne-ar fi vrut mereu lângă el, lângă saltea și ar fi vrut ca toată atenția noastră să meargă spre luptătorii lui. Supărarea însă nu a ținut nici ea pentru că în spatele dojenilor venite de la Tudor găseai mereu intențiile bune ale unui om care a trăit mai mult pentru SPORT decât pentru el și familia lui.

  Într-un Ardud al Cavalerilor, Tudor va rămâne luptătorul de legendă! O LEGENDĂ ce nu va muri niciodată! Iar generațiile pe care el le-a crescut, fiii lui, Dacian și Andrei, sunt sigur că vor duce povestea luptelor sătmărene mai departe.

  Paisan… Țărane… Tudore… o să-mi lipsească poveștile și sfaturile tale, atmosfera unică de la meciurile echipei tale de fotbal de la Mădăras sau de la turneul unic în județ, de la Aliza și căldura cu care mă chemai la o ”bruschetă” inventată de tine !
  Îți mulțumesc pentru prietenia ta adevărată!

  Florin Mureșan

  P.S. Salută-l, acolo sus, pe Baciu Paul Petuker… Aveți, sigur , multe să vă mai spuneți!


  Mai jos publicăm doar o parte dintre mesajele oamenilor de sport venite la despărțirea de TUDOR BARBUL…

  Și bărbații plâng uneori…
  Și luptătorii sunt învinși uneori. Unul dintre ei, TUDOR, ne-a părăsit mult prea devreme…
  A crescut mulți campioni, dar, la fel de important, este că au crescut pe lângă el și oameni destoinici, care sunt sigur că-i vor cinsti și continua munca. Fiind colaborator al Filialei Satu Mare a Academiei Olimpice Române, s-a implicat cu multă ardoare în acțiuni ale colectivității, organizând diverse competiții, dar și acel eveniment sportiv aparte de la Aliza.

  Mai avea multe de spus în luptele sătmărene, mai avea idei pe care nu a mai avut timp să le pună în practică.

  Dormi în pace, “maestre”, însoțit de speranța noastră că năzuințele tale se vor împlini!
  Prof. Alexandru Contraș
  Director al Filialei Satu Mare a Academiei Olimpice Române


  Drum lin spre lumină, Maestre Tudor Barbul!
  Ne-a părăsit un mare OM, un sportiv remarcabil și antrenor de excepție, Maestrul Tudor Barbul! N-a suportat niciodată înfrângerea și s-a luptat mereu până la epuizare. Exemplu pentru discipolii săi, va rămâne veșnic în amintirea tuturor ca un om nobil și cu suflet mare.
  Regretăm trecerea sa fulgerătoare în eternitate și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l aibă în paza Lui!
  Prietenii de la CS Satu Mare


  Federația Română de Lupte (FRL)
  FRL anunță cu regret dispariția fulgerătoare a maestrului Tudor Barbul! Cu o activitate impresionantă în șlefuirea a generații întregi de luptători, fiind antrenor la CS Satu Mare – Cetate Ardud, maestrul Barbul a reprezentat un exemplu de dăruire pentru tot ce înseamnă LUPTE.

  FRL transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu să-l odihnească în pace!


  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe Tudor Barbul. În lupta sa cu multele și grelele încercări, optimismul, speranța și prietenii i-au fost alături multă vreme. Azi noapte, însă, a pierdut lupta cu viața pământească. Îngândurat își ia rămas bun de la familia sa, de la familia luptelor și de la prietenii pe care i-a iubit și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ei. Veșnica lui pomenire. Condoleanțe familiei.
  Gheorghe Ardelean, fost antrenor al lui Tudor Barbul


  Prietenului meu de suflet…
  Moartea neașteptată a prietenului meu de suflet #TudorBarbul mă îndurerează profund. Am fost alături de el de la începerea activității clubului de lupte greco-romane din localitatea Mădăras, Ardud, cât și în ultimii ani când viața l-a încercat greu și știu că a luptat cu boala și neputința cu aceeași determinare cu care a construit și locul lui în galeria sportivilor valoroși.
  – Şi-a dedicat viaţa sportului, luptelor în special, iar în cariera sa de antrenor a format numeroşi campioni, sportivi importanți care au reprezentat cu succes Ardudul, judeţul Satu Mare și România la diferite competiţii naţionale şi internaţionale.


  – A plecat prea devreme, lăsând în urmă o #moștenire care va dăinui în istoria sportului național, o moștenire pe care mă angajez să o păstrez vie în memoria colectivă.
  – Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate să-i dea mângâiere!
  Ovidiu Duma – primar Ardud


  S-a stins din viață maestrul Tudor Barbul, antrenorul care cu foarte multă dăruire a format multe generații de luptători. A fost un om și un profesionist minunat, care va rămâne mereu în amintirea noastră. DJST Satu Mare transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
  DJST Satu Mare


  S-a dus Tudor Barbul. Prea repede! Un om pasionat de sport, de educarea prin sport a copiilor. Uneori neînțeles de societate deoarece nu accepta calea de mijloc în meseria lui de antrenorat. A adus multe medalii, atât ca sportiv, cât și ca antrenor pentru județul Satu Mare. Oare a meritat sacrificiul imens pe care l-a făcut? Drum lin, Tudor…
  Prietenul Dacian Nastai


  Am aflat cu nespus regret de dispariția fulgerătoare a maestrului Tudor Barbul! Un om de sport cum puțini a avut județul Satu Mare, ”părintele” a generații întregi de luptători. CSM Satu Mare transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu să-l odihnească în pace!
  CSM SATU MARE  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img