More


  IMPUNERE. ELEVII sătmăreni iau TAURUL DE COARNE

  - Advertisement -

  CJE Satu Mare solicită organizarea unei dezbateri publice referitoare la bugetul local! Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită factorilor decidenți de la nivel județean o dezbatere privind bugetul local al județului nostru.

  Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli.

  Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile care pe care le urmăresc.La nivel național, Consiliul Național al Elevilor a reușit să convingă factorii de decizie să impună un prag minim al burselor acordate în sistemul de învățământ românesc.

  Astfel, după demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor, de 100 de lei pe lună.În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județeandespre viitoarele sume pe care Consiliul Județean Satu Mare le va aloca pentru învățământ.

  Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul nostru să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, siguranța și protecția elevilor, digitalizarea educației, centrele de tineret, accesul la resurse școlare de calitate.

  Pe această cale, invităm toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județ să ni se alăture pentru a aduce pe agenda autorităților județene teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică elevilor din județul nostru.

  „Educația ar trebui să fie o prioritate în agenda factorilor decidenți, atât la nivel național, cât și la nivel local. Aceasta este principala modalitate prin care se formează generațiile viitoare, iar pentru a ne asigura că viitorul este așa cum ni-l dorim, educația are nevoie de finanțare adecvată, care să corespundă cerințelor specifice județului nostru. Dezbaterea bugetelor care urmează să fie alocate în sectorul educațional este mai mult decât esențială pentru a garanta transparența și implicarea elevilor, respectiv a comunității, în procesul decizional. Este de datoria noastră să ne asigurăm de gratuitatea, echitabilitatea și calitatea educației, cu precădere acum, când pandemia a adâncit discrepanțele deja existente între nivelul de pregătire ale elevilor.” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare, Dragoș Daiana.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img