More


  Informații privind imigrația în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021

  - Advertisement -

   

  Începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit (UK) a întrodus un sistem de emigrație bazat pe puncte (points based immigration system).
  Noul sistem se aplică tuturor cetățenilor europeni, inclusiv români, precum și cetățenilor din alte state terțe.
  Astfel, cetățenii europeni, inclusiv români, care doresc să exercite activități lucrative în UK trebuie să aplice pentru obținerea în prealabil a unei vize.
  Viza se acordă în baza atingerii a 70 de puncte, prin respectarea unor condiții cumulative specifice fiecărei rute de imigrație. Cu titlu orientativ, acestea includ oferta de muncă, salariul minim corespunzător calificării, stăpânirea limbii engleze.
  Toți cetățenii UE care se deplasează în UK înainte de 1 ianuarie 2021 vor beneficia de acelasi tratament care se aplică în prezent cetățenilor statelor menbre UE, respectiv legislația europeană privind libera circulație a persoanelor, pentru a putea locui, lucra sau studia în continuare în Regatul Unit.
  În consecință, cetățenii UE care se află sau sosesc în UK înainte de expirarea perioadei de tranziție (31 decembrie 2020) vor fi eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settement Scheme – EUSS). Acestia vor avea la dispoziție perioada de până la 30 iunie 2021 pentru a depune o cerere în baza prevederilor acestei scheme.
  Procedura de inregistrare în EUSS este gratuită si se realizează online de pe PC/laptop sau smartphone cu sisteme de operare Android/IOS, dar și prin trimiterea cererilor și a documentelor justificative prin poștă către centre din UK. Această ultimă operațiune se adresează posesorilor de pașapoarte non-biometrice și posesorilor de cărți de identitate non-biometrice.
  Prin intermediul EUSS, cetățenii români vor putea obține unul dintre cele două tipuri de statut:pre-settled sau settled.
  Date suplimentare se pot obține de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Satu Mare, telefon 0261/770237, e-mail : madalina.calin@sm.anofm.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img