More


  NESIMȚIRE!!! PATRONII care își BAT JOC de SĂNĂTATEA SĂTMĂRENILOR

  =

  În numele sfântului profit, unii patroni din județul satu mare își bat joc, pur și simplu, de sănătatea sătmărenilor. Pun în vânzare o serie de produce neconforme, și în spații neadecvate. fără să le pese că pot îmbolnăvi populația.

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în cursul acestei săptămâni, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, unități din zone de agrement.

  Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

  În cadrul acțiunilor de verificare, inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A, au urmărit, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman. A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virucide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților verificate, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în terasele și zonele de acces în unități.

  În urma controalelor efectuate, a fost aplicată patru sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare totală de 2.400 lei, – 1.200 lei, la un Magazin Alimentar, din localitatea Drăgușeni, – pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare, – 1.200 lei, la un Magazin Alimentar din localitatea Batarci -pentru punerea în consum a produselor alimentare într-o unitate neînregistrată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și două avertismente pentru doi producători particulari de legume/fructe în Piața Agroalimentară Mare și Micro 17 – Satu – Mare.

  De asemenea, s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de – 12.000 lei, la o Societate Comercială din localitatea Satu -Mare – pentru neconcordanțe între certificatele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și destinația finală a transportului și un avertisment – la un crescător de animale, din localitatea: Corund – pentru neefectuarea acțiunii de dezinfecție programată în exploatație.

  Totodată s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată, pentru cantitatea de 120 Kg carne de porc și pasăre, în valoare totală de 2.296 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img