More


  Sătmărean lăsat liber după ce a fost acuzat de tentativă de crimă

  - Advertisement -

  Răsturnare de situație în cazul unui bărbat din Satu Mare, acuzat de tentativă de omor calificat după ce a intrat intenționat cu mașina în autoturismul în care se afla fosta sa soție. După ce în primă instanță a fost condamnat la 5 ani de închisoare, el a scăpat de închisoare, joi, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Oradea. Aceasta pentru că acuzația i-a fost schimbată în loviri și alte violențe, iar victima bărbatului nu a depus plângere. A rămas în vigoare doar condamnarea pentru nerespectarea unui ordin de protecție, dar pedeapsa este considerată executată, pentru că instanța a ținut cont de perioada petrecută de inculpat după gratii și în arest la domiciliu, scrie Bihorjust.ro.

  Întâmplarea pentru care bărbatul de 51 de ani a fost trimis în judecată s-a petrecut pe 16 aprilie 2020, când s-a dus acasă la fosta soție, în localitatea sătmăreană Vama. Voia să-i ceară acesteia să se împace, mai ales că se apropiau Paștele. Cei doi se separaseră din cauza infidelității inculpatului, iar femeia chiar obținuse, în decembrie 2019, un ordin de protecție față de fostul soț. În plus, ea locuia alături de fiul său, concubina acestuia și un nepot.

  Numai că lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit sătmăreanul. Potrivit stării de fapt reținută de Tribunalul Satu Mare, bărbatul s-a enervat după ce a fost înjurat de fosta soție și i-a cerut să-i dea mașina pe care el i-ar fi cumpărat-o. Discuția a degenerat, iar după ce s-au certat violent, inculpatul a plecat amenințându-și fosta parteneră.
  Speriată de cele întâmplate, femeia a sunat la 112, iar în zonă a sosit un echipaj de Poliție. Bărbatul a revenit și, enervat la culme că au fost anunțați polițiștii, și-a amenințat fosta nevastă chiar de față cu aceștia. ”Te omor”, „până de Paște îți dau foc la mașină” sau ”te calc cu mașina” au fost câteva din mesajele transmise de inculpat chiar în prezența agenților, după care a plecat spre casă, aflată mai departe, pe aceeași stradă.

  Polițiștii s-au îndreptat spre sediul postului din localitate, ca să întocmească actele de constatare a infracțiunilor, urmați de mașina condusă de concubina fiului victimei, în care se afla și fosta soție a bărbatului.

  La un moment dat, când au trecut prin dreptul casei inculpatului, acesta a pornit mașina parcată în fața locuinței, a ocolit autospeciala de Poliție și a intrat direct în autoturismul în care se aflau cele două femei. Agenții au intervenit imediat, dar bărbatul a apucat să accelereze din nou și să izbească a doua oară mașina victimelor. Polițiștii au reușit în cele din urmă să deschidă portiera și să-l imobilizeze.

  Lovită la cap, fosta soție a agresorului a ajuns la spital, unde s-a constatat că are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale și că rănile nu i-au pus viața în pericol. În schimb, concubina fiului său a scăpat fără nicio leziune.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img