More


  Sătmarul, placa turnantă a contrabandei cu țigări în nord-vestul României

  - Advertisement -

  Județul Satu Mare se menține încă, după zeci de ani, drept placă turnantă a contrabandei cu țigări cel puțin în zona de nord-vest a țări. Aproape zilnic, pe raza județului, dar și în punctele de frontieră adiacente, sunt depistate țigări de contrabandă, de obicei de proveniență ucraineană, transportate de cărăuși sau contrabandiști. Prin județul nostru trece și o mare parte din țăgările aduse din Ucraina având ca destinație Ungaria. Asta s-a întâmplat și la acest sfârșit de săptămână.

  Țigarete de contrabandă ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, descoperite în PTF Halmeu
  Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu au descoperit în roata de rezervă a unui autoturism condus de un cetăţean român, 200 pachete țigări de proveniență ucraineană.
  În data de 27.02.2021, în jurul orei 09.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca VW Passat.
  Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
  Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă a autoturismului, cantitatea de 200 pachete cu ţigarete, de provenienţă ucraineană.
  Țigaretele în valoare totală de 900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

  Autoturism cu țigări depistat în trafic de poliţiştii de frontieră sătmăreni
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au depistat în trafic un autoturism condus de cetăţean român, care transporta 1.000 pachete de ţigări în valoare de peste 11.700 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.
  În data de 28.02.2021, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F.Sighetu Marmaţiei, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de responsabilitate.
  Astfel, în jurul orei 18.30, a fost identificat și oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Caddy, condus de cetăţeanul român I.V, în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare.
  În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, doi saci de culoare neagră care conţineau ţigarete de contrabandă.
  Având în vedere cele constatate, persoana în cauză şi maşina au fost conduse la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
  Astfel, a fost descoperită cantitatea de 1.000 pachete cu țigarete, de proveniență Duty Free, în valoare totală de 11.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
  În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigaretelor a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img