More

    VIDEO/FOTO. Cel mai MARE HOTEL din județ, reabilitat și MODERNIZAT

    Cel mai mare și mai cunoscut hotel din județul Satu Mare s-a îmbrăcat în haine noi. Astfel, Complexul Hotelier Aurora a fost reabilitat și modernizat după aproape 50 de ani de când a fost dat în folosință.

    VIDEO AICI

    Complexul Hotelier Aurora are acum o haină nouă cu săli de conferințe, camere primitoare, restaurant, bar și grădină de vară moderne, unde sunt servicte produse preparate de persona calificat și maistru bucătar, sală de fittnes, jacuzzi, frizerie și coafură.

    Potrivit celor prezentate de managerul Complexului Hotelier Aurora, Traian Păcurar, domeniul de activitate în care s-a realizat investiția propusă prin proiect a fost cel al activităților de turism, cazare și alimentație. Prin acest proiect, SC Aurora SA a urmărit prestarea serviciilor hoteliere semnificativ imbunatățite, prin facilitarea accesului clienților cazați la noi spații (Săli de conferințe și sală de fitness) și, implicit, la servicii hoteliere mai complexe, aspect ce va reprezenta o noutate și o necesitate pentru societate, ținând cont de cererile existente pe piața locală, în condițiile unui număr redus de hoteluri care asigură astfel de facilități.

    Hotel emblematic al Municipiului Satu Mare, cu o existență de aproape 50 de ani, este structura de cazare cu cea mai mare vechime din Satu Mare, fapt ce consemnează îndelungata experiență în primirea, cazarea și servirea turistilor orasului.

    Proiectul de investiție propus a fost necesar pentru dezvoltarea societății prin extinderea capacității Hotelului Aurora de prestare a serviciilor hoteliere proprii, prin creșterea volumului serviciilor hoteliere aferent domeniului de activitate 5510 – Hoteluri și alte facilități de cazare similare, vizat de investiție ca urmare a realizarii activitatilor propuse prin proiect.

    Prin această dezvoltare SC Aurora SA a realizat o inovare atat de serviciu, cât și de proces.

    Valoarea totalî a proiectului a fost de : 6.604.601,28 lei plus TVA, din care eligibil 5.553.347,20, iar contribuție proprie 2.597.709,32 lei

    Valoarea totală cuprinde:

    • construcții în valoare de 4.384.547,07 lei pentru pentru extinderea și modernizarea anumitor spații din cadrul Hotelului Aurora, pentru creșterea gradului de ocupare a hotelului
    • dotări in valoare de 1.077.204,93 lei și care constă în achizitia a 97 active corporale și necorporale, din care și sisteme moderne și eficiente din punct de vedere energetic, pentru asigurarea apei calde menajere și a încălzirii în spațiile hotelului
    • dotări bucătărie în valoare de 128.368,37 lei fara tva
    • mobilier restaurant, săli de conferință, recepție în valoare de 183.849,00 lei fără tva
    • s-au achizitionat două ascensoare în valoare de 113.200 lei fara tva
    • sistem de închidere centralizată la camere în valoare de 94.000 lei fără tva
    • s-a achiziționat echipamente și soft nou pentru restaurant și hotel în valoare de 80.502,00 lei
    • s-a amenajat sala de fitness cu dotari în valoare de 29.599 lei
    • s-a amenajat sauna + jacuzzi în valoare de 11.207,56 lei

    De asemenea, au fost făcute investiții în domeniul îmbunătățiri serviciilor în valoare de 638.024,69 lei și care constă in:

    • achizitia serviciilor specializate pentru realizarea activitatilor de internationalizare si de certificare a serviciilor si a sistemelor de management pentru cresterea calitatii serviciilor hoteliere si a vandabilitatii acestora inclusiv pe plan international
    • achizitia serviciilor specializate pentru elaborarea, implementarea si publicitatea proiectului

    Maestrul bucătar Flaviu Dunca a adus un plus valoarea bucătăriei restaurantului, dându-i, totdată, o notă unică cel puțin în județul nostru având în vedere complexitatea produselor culinare preparate aici.

    Tot la capitolul bucătărie, mai putem adăuga faptul că, la cerere se va face și catering.

    Tot aici se va servi și cea mai bună pizza din Satu Mare.

    Demn de remarcat este și faptul că sala restaurantului împreună cu terasele dispun, în total, de circa 400 de locuri, astfel că, odată ce legislația va permite, aici pot fi organizate evenimente de mare anvergură, dar și de mare ținută.

    Practic, Complexul Hotelier Aurora își va începe activitatea de joi, 15 aprilie, iar inaugurarea oficială va avea loc în data de 20 aprilie, când se presupune că municipiul Satu Mare va ieși din scenariul roșu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE