Odată cu semnarea “Ordinului comun nr. 197/462/2021” care permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi, făcând activitatea sportivă mai accesibilă inclusiv pentru amatori, AJF-urile din ţară s-au mobilizat în vederea organizării campionatelor care vor da campioanele judeţene, acestea urmând a juca două baraje pentru promovarea în eşalonul superior (primul inter-judeţean, al doilea cu pierzătoarea barajului ocupantelor ultimelor locuri din seriile Ligii a 3-a)

FRF spune că pentru a da campioana, AJF-urile trebuie să strângă în competiţie un minim de 4 echipe, fiecare din ele urmând să aibă la activ cel puţin 7 meciuri oficiale jucate.

Aşadar, reluarea Ligii a 4-a a fost anunțată, printre altele, și de AJF Argeş, care se înscrie pe listă într-un format cu 10 echipe, AJF Timiş – 9 echipe, AJF Hunedoara – 8 echipe.

Judeţele Constanţa, Vâlcea, Sălaj, Maramureş au reuşit, în termeni minimi, să adune 4 combatante pentru a putea semna campioana.

Liga a 4-a din Arad este în plină desfășurare.

Sunt și câteva Asociații Județene de Fotbal care au precizat că nu vor avea campioane la Liga a 4-a, Olt, Alba, Vrancea şi Bihor adunând doar una/două echipe.

AJF Satu Mare e fruntaşă pe ţară la numărul de echipe “mobilizate” în perioada de pandemie!

13 membri afiliaţi din Liga a IV-a şi-au manifestat intenţia de a lua parte la campionat, la sedinţa de luni. Iar Luceafărul Decebal, prin delegatul Potra Valentin, s-a retras în spirit de fair-play, fixând astfel paritatea numărului echipelor: 12.


S-au format două serii a câte 6 echipe, la sfârşitul acestei săptămâni urmând a se disputa prima etapă din sistemul care se va juca pe “repede-înainte”, în zilele de duminică/miercuri.


Preşedintele AJF Satu Mare, Ştefan Szilagyi, ne-a spus:

Am reuşit un lucru foarte bun. Mulţumim tuturor reprezentanţilor echipelor şi primăriilor implicate în acest “restart”. Aceştia au dat dovadă de profesionalism în organizare. Ei sunt artiştii principali ai competiţiei! Momentan lucrăm şi la o a doua competiţie, Cupa României, ediţia 2020-2021, la care invităm a lua parte toate echipele din judeţ. Avem în plan şi începerea campionatelor de juniori A1. Totul se va derula după terminarea barajelor organizate de FRF, orientativ – în a doua jumătate a lunii mai. Rugăm membrii afiliaţi şi conducătorii echipelor să asigure condiţiile necesare reluării antrenamentelor în vederea pregătirii acestor competiţii”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here