More


  Confesiuni poleite de răsăritul Învierii

  - Advertisement -

  Lumea purității sufletești este inegalabilă, ca o lebădă grațioasă ce-și scaldă aripile în ploaia de Lumină a răsăritului Învierii. O gură de miere e viața fără binefacerile aparente ale răului, care ne curtează ca o „ halucinantă Ispită”. Viața este un clipocit de apă neîntrerupt de nicio furtună, minunăție desprinsă din grădinile înflorite în Noaptea de Înviere, cea mai răsfățată regină pământeană coborâtă din patria Nemuritoare a Luminii Veșnice. Pentru o clipă, Iisuse, am crezut că orizontul speranțelor s-a răsturnat peste trăiri imprevizibile, ornate cu nenumărate insomnii și cu nestatornica grijă de mâine. Vin la ușa sufletului o mulțime de personaje, unele frumoase, altele hidoase, măcelărite de necredință și nesupunere în fața Legilor Sfinte. E greu, Doamne, să te lupți cu neștiința și nebunia, care domnește în trupuri sfârtecate de dorințe păgâne. E greu, Iisuse, să înduri sudălmile și batjocora spinilor, care țintesc inimile curate pline de darurile iubirii. Toate orbecăielile răutăcioase se destramă precum întunericul în fața Luminii Învierii. Cine poate ucide credința în drumul cel drept? Doar noi înșine dacă gustăm din dulceața amară a celor „treizeci de arginți” și din mirajul Rătăcirii plin de necredință-n Dumnezeu-Tatăl. În conștiințele noastre Lumina divină se aprinde și stinge cu intermitență în funcție de voința noastră. Nu suntem constanți în acțiunile noastre săvârșite în Lumina lui Dumnezeu. Suntem uneori pe drumul cel bun, al desprinderii de lumea materială, iar alteori uităm și ne abatem de la calea cea dreaptă, la fel ca și oaia rătăcită. Iisus Hristos a venit să ne arate calea dematerializării sufletului de această dependență iluzorie pe care o avem față de materialitatea lumii.

  Se-aștern peste ochi, suflet și trup tentațiile lumii bântuite de fantomele răului. În fiecare clipă a vieții, fiecare gest necugetat se-ntoarce împotriva noastră ca un bumerang ucigător. O luptă necruțătoare se-nfiripă pe tărâmul ispitelor, văzute și nevăzute, spoite cu un dram de fericire efemeră. Trădarea e halucinantă precum „mărul discordiei”, dar iubirea netrădată este paradisul vieții fără de moarte. Vămile credinței sunt grele, Iisuse, și de aceea cădem în genunchi în fața Luminii Învierii. Pietrele ascuțite ale încercărilor ne pătrund în oasele trecătoare și-n nestatornica trăire hăituită de vrășmași imprevizibili. Ne târâm goi, însetați și flămânzi pe eșafodul existenței pământene. Suntem biciuiți de bogățiile lumii, care ne stârnesc poftele trecătoare ca niște zâne din poveștile nemuritoare.

  Cât de scurtă e viața plină de războaiele noastre interioare menite a ne dărui, după merit, liniștea sau neliniștea nemărginită de dincolo de Poarta Trecerii. Ridicați-vă din cenușa intereselor meschine și ipocrite! Adunați fructele bunătății în tolba judecății, urgisită de ademeniri neiertătoare ivite pe marginea drumului către enigmele infinitului. Nu cedați în fața durerii și-a vorbelor înșelătoare hărăzite parcă să vă arunce-n mlaștina întunecată a potecilor fără de-ntoarcere. Poverile vieții sunt grele, Iisuse, precum coroana de spini și greutatea crucii, care-au mușcat ca o fiară neîmblânzită din Trupul Tău De Lut Sfânt Nepieritor. Dacă vedem cordonul de Lumină al Învierii Domnului Iisus Hristos, lacrimile noastre ni se vor părea perle marine neprețuite. Poverile se vor transforma-n pâine caldă de curând scoasă din cuptor. Săgețile răului aruncate asupra noastră vor fi ca o mană cerească. Atunci, în Noaptea Sfântă a Învierii, vom percepe infailibilul și Beatitudinea. Puterea Invincibilă a Iubirii Nemăsurate va salva de la pieire sufletele rătăcite și zdrelite de atracțiile lumii inferioare. Lumina Adevărată a Învierii va pătrunde triumfătoare, ca o izbăvire miraculoasă, în templul trupului de pământ al scânteii divine întrupată în Duhul Sfânt.

  Avem în noi Forța Luminii, dăruită de bunul Dumnezeu, cu ajutorul căreia putem lupta împotriva tentațiilor lumii materiale, provocate de către forțele răului. Omul este înzestrat și cu al șaselea simț, al comunicării telepatice, non-verbale. Din moment ce ne concentrăm atenția asupra învățăturilor lui Iisus Hristos și le aplicăm în viața noastră de zi cu zi, implicit ne conectăm la dimensiunea lui Dumnezeu. Mai presus de materialitatea lumii, Iisus ne-a arătat că Dumnezeu înseamnă iubire și Luminare a sufletului uman. Când Iisus Hristos a postit 40 de zile în pustiu, El ne-a arătat că sufletul omului poate să fie mai presus decât tentațiile trupului material. Forța credinței în Dumnezeu trebuie să fie aceea care stăpânește trupul și nu ispitele Răului, care aparțin de lumea materială. Lupta pentru purificarea sufletului uman continuă, iar „formulele” dăruite de bunul Dumnezeu prin unicul său Fiu, Iisus Hristos, prin apostoli și mesagerii divini, sunt hotărâtoare pentru renaşterea sufletului omului, în vederea mântuirii sub ploaia de Lumină a Învierii.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img