CSM Satu Mare și SEPSI Sfântu Gheorghe s-au calificat, marţi, în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin, după ce au câştigat cu 2-0 seriile din primul tur al play-off-ului.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a trecut de CS Agronomia Bucureşti cu 79-34, după ce se impusese şi luni, tot la Sfântu Gheorghe, cu 88-56 .
Jovana Pasic a reuşit 18 puncte, 10 recuperări şi 3 pase decisive pentru Sepsi SIC, dar Annemarie Godri Părău a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului de marţi, cu 12 p, 4 rec, 9 pd.
În semifinale, echipa covăsneană o va înfrunta CSTBv CSU Olimpia Braşov . Brașovencele au trecut de CS Municipal Târgovişte. Olimpia a câştigat, marţi, primul meci al seriei, cu 77-72, sub Tâmpa, iar partida a doua jucată miercuri, tot la Braşov s-a încheiat….. pentru gazde.
Cealaltă semifinală le va opune pe CS Municipal Satu Mare şi pe FCC Baschet UAV Arad.
CS Municipal Satu Mare a dispus marţi de CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 97-47, după ce luni câştigase cu 94-44, tot acasă. Marina Solopova, cu 24 p, 10 rec, 6 pd, şi Bria Goss, 21 p, 8 rec, 4 pd, au condus echipa sătmăreană la victorie. De remarcat că în partea a doua a meciului antrenorul Miguel Lopez a avut în teren doar jucătoare autohtone, cele trei străine fiind menajate.
FCC Baschet UAV Arad a obţinut două victorii la ‘’masa verde’’ cu CS Phoenix CSU Simona Halep Constanţa (2-0 şi 2-0), echipa de la malul Mării neputând evolua din cauza infectărilor cu COVID-19 din lot.
ACS KSE Târgu Secuiesc a câştigat cu 2-0 seria cu CSU Rookies Oradea pentru locurile 9-16, după 124-37 (luni) şi 100-33 (marţi).
CS Rapid Bucureşti şi CS Municipal Alexandria sunt la egalitate, 1-1, după ce formaţia teleormăneană a învins cu 83-67, marţi, în Capitală. Rapid se impusese luni cu 70-62. Meciul decisiv va avea loc la Alexandria, pe 16 aprilie.
Seriile din primul tur al fazei play-off se desfăşoară după sistemul cel mai bun din trei partide.
Primele două meciuri din semifinal CSM- FCC BASCHET ARAD se vor disputa la Satu Mare, pe 21-22 aprilie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here