More


  Importanța hidroizolației în baie

  - Advertisement -

  Cum faci să nu te inunzi tu pe tine?

  Pete de umezeală pe tavan

  Știi acele pete de umezeală din colțul tavanului tău, ce-ți apar dintr-o dată și îți dai seama că vecinul de deasupra te-a inundat?
  Pe vremea “răposatului” acele pete pe tavan erau principala sperietoare a locatarului de bloc.

  Tratează cu superficialitate hidoizolația băii și rezultatele sunt GARANTATE 🙂
  Acum dacă îți faci casă, lucrurile NU sunt mult diferite dacă tratezi, așa cum îți spuneam superficial hidroizolația băii.

  AVERTISMENT !!!

  Plăcile de GRESIE și/sau FAIANȚĂ, indiferent ce adeziv, respectiv chit de rost ai folosi NU impiedică apa să se scurgă la etajul inferior !!!
  Aș striga asta în gura mare să mă audă toți meșterii și/sau beneficiarii lor care ignoră acest AVERTISMENT !!!
  Deși s-ar putea crede că montarea de plăci ceramice pe pardoseală și pereți asigură hidroizolarea băii, acest lucru este un mit, ce nu are nici o legatură cu realitatea.

  Prin urmare, hidroizolarea băii, trebuie să fie o soluție practică, eficientă, care să îți dea siguranță 100% că nu-i dă voie apei să-și facă de cap prin capilarele tavanului tău.
  Această fază de lucru este premergătoare instalării  armăturilor, conductelor și a plăcilor ceramice.

  De ce este important să hidroizolăm baia?

  • Va fi păstrată în foarte bune condiții integritatea și rezistența pereților, fie că sunt din beton, cărămidă, sau plăci din rigips;
  • Este eliminată posibilitatea de transmitere a umidității spre camerele alăturate, sau spre proprietățile vecine, în cazul locuirii la bloc;
  • Este prezervată integritatea traseelor de conducte și a fitingurilor instalației sanitare, prin prevenirea corodării;
  • Nu riști ca finisajele din plan vertical, în speță, faianța, să se desprindă, ca urmare a deteriorării în timp a adezivului cu care este fixată;
  • Eviți apariția igrasiei și a mucegaiului.

  Cum verifici meșterul dacă a efectuat corect hidroizolarea? 

  O imagine cât o mie de cuvinte 🙂

  Mai jos îți las niște imagini grafice prin care tu vei putea verifica ușor ca operațiunea de hidroizolare să fie corect efectuată.

  Ce recomand pentru o hidroizolare eficientă ? 

  • Membrană hidroizolantă solidă: Aceast material (vezi aici) se prezintă sub formă de role cu dimensiuni diferite.  Montarea se face direct pe un strat de adeziv, care a fost aplicat imediat peste stratul de amorsă;
  • Membrană hidroizolantă lichidă: Este varianta rapidă (vezi aici) ce are un rezultat asemănător. Aplicarea se realizează direct peste stratul de amorsă, în două rânduri și fără vreo altă preparare inițială a materialului;
  • Mortar pe bază de ciment și latex – Este un material specializat pentru această aplicație. Cimentul din compoziție îi conferă rezistență, iar latexul, flexibilitate și opunere la pătrunderea apei.

  Fiecare dintre aceste materiale își vor dovedi eficiența, alegerea acestora ține de constructor și de cerința ta ca beneficiar.

  Sunt curios dacă și ce povești ai legate de inundații în casă/apartament 🙂 ?   ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img