More


  Peste 1.260 de sătmăreni, angajați în pandemie

  1264 persoane angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în primele trei luni ale anului 2021.

  =

  Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, în primele trei luni ale anului 2021 au fost încadrate în muncă 1264 persoane.

  Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie 2021, 718 au vârsta peste 45 de ani, 132 au vârsta între 25 și 35 de ani, 126 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 288 sunt tineri sub 25 de ani ( dintre care toti sunt tineri NEET).

  Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin(768), numărul femeilor fiind de 496.

  În funcţie de rezidenţă, 580 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 684 persoane sunt din mediul rural.

  Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (459), gimnaziale (352), profesionale (271), 96 persoane fiind cu studii universitare.

  Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Satu Mare în anul 2021, 480 (37,97%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Satu Mare.

  În primele trei luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2331 persoane.

  Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

  Mai multe informaţii privind rezultatele aplicării măsurilor de stimulare a forţei de muncă ale AJOFM Satu Mare sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea dedicată judeţului Satu Mare /Programe, Strategii, Statistici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img